Tästäkö meijereille uutta bisnestä? Tanskalaisyritys kehitti menetelmän, jolla herasta saadaan puhdasta alkoholia
Yritys lupaa verkkosivuillaan, että se antaa meijereille mahdollisuuden hyödyntää hera nykyistä paremmin.
Tanskalaisyrityksen mukaan alkoholia olisi hyvä tuottaa muista raaka-aineista, kuin syötäväksi kelpaavista kasveista. Se myös uskoo, että alkoholintuotannosta voisi tehdä meijereille uutta liiketoimintaa. Kuva: Markku VuorikariTanskalaiset tutkijat ovat kehittäneet menetelmän, jolla herasta tuotetaan puhdasta alkoholia. Menetelmää kaupallistaa tanskalaisesta yliopistosta irrotettu yritys nimeltään Alcowhey.
Alcowheyn mukaan alkoholin tuottaminen heidän menetelmällään on suhteellisen halpaa. Näin ollen alkoholin valmistaminen on suurten meijereiden lisäksi mahdollista myös keskisuurille ja jopa pienille meijereille.
Yritys lupaa verkkosivuillaan, että se antaa meijereille mahdollisuuden hyödyntää hera nykyistä paremmin. Toisaalta yritys antaa alkoholiyrityksille mahdollisuuden tuottaa alkoholia muista kuin syötävistä kasveista.
Tanskalaisyrityksen mukaan heraa menee vuosittain maailmanlaajuisesti hukkaan yli sata miljoonaa tonnia. Esimerkiksi yhden juustokilon tuottamisesta syntyy 9 kiloa heraa.
Alcowheyn perustivat viime vuonna Tanskan teknilliset yliopiston tutkijat.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
