”Kotimainen ruoka tukee työllisyyttä”
MTK-Varsinais-Suomen syyskokous haastoi kaikki suomalaiset keskittämään ostoksensa kotimaiseen ruokaan ja tuotteisiin. ”Näin tuemme työllisyyttä ja osaltamme vahvistamme kansantaloutta”, kokous korostaa julkilausumassaan.MTK-liittojen syyskokouskierros strattasi tänään Mynämäestä.
MTK-Varsinais-Suomi vetoaa suomalaisiin kuluttajiin. ”Käyttämällä suomalaista ruokaa ja tuotteita elvytämme kotimaista kysyntää terveellä tavalla”, kokouksen julkilausumassa muistutetaan.
Kokousväki korostaa, että suomalaisen ruuan tuotanto on tarkasti valvottua ja eettisesti kestävää.
Kokouksessa eniten puhutti maatalouden tiukka taloustilanne.
MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi esitteli tuoreita tukiratkaisuja ja Etelä-Suomen kansallisen tuen alenevia käyriä.
Paimiolainen Teija Ketola tuskaili, miten tässä taloustilanteessa kukaan enää uskaltaa suositella nuorille maatilan jatkamista.
”Jokainen tietää, ettei tuilla eletä, mutta kun ne häviävät myyntituoton päältä, sen todella huomaa.”
Ketola kertoi, että heiltä viimeiset siat lähtivät torstaina. Tappiolla ei kannata tuottaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
