Olutta liedelle
Kotikokin kannattaa kokeilla lorauttaa vaaleaa olutta kalaruokiin ja tummaa liharuokiin. Tähän vinkkiin kiteytyy Syötävän hyvä olutkeittokirja. Se on ensimmäinen kotimainen keittokirja, joka yhdistää oluen ruuanlaittoon.
Kirja sisältää lähes 70 helppoa reseptiä eri vuodenajoille. Mukana on jopa kohuttu tölkkibroileri, jossa kokonainen broileri grillataan avattu oluttölkki sisällään.
Tarjolla on myös hienostuneempia vaihtoehtoja, kuten parsaa oluthollandaisekastikkeella, vehnäoluessa pyöräytettyjä haukipullia ja sahtiankkaa. Jälkiruuaksi on saatava tummaa ja täyteläistä portterisuklaakakkua.
Reseptit löytyvät myös erilaisten olutsinappien ja -leipien tekoon.
Kirjan ovat koonneet kotimaisen lähiruuan puolestapuhuja Markus Maulavirta ja savonlinnalaisen Panimoravintola Huvilan ravintoloitsija ja olutmestari Jussi Hukkanen.
Vihdoin olut on lunastanut paikkansa myös juhlapöydissä. Kaksikon mielestä on turhaa yrittää väen väkisin etsiä sopivaa viiniä mämmille tai joulukaloille, kun tarjolla on mitä mainioimpia kotimaisia oluita.
KATJA KOLJONEN
Markus Maulavirta & Jussi Hukkanen:
Syötävän hyvä olutkeittokirja. 159 sivua. Readme.fi 2012.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
