Munax tyytyväinen ulkokananmunien menekkiin
Laitilalaisessa Munaxissa ollaan tyytyväisiä ulkokanojen munien ensimmäisiin myyntikuukausiin. Suomen ensimmäiset ulkokanojen munat tulivat kauppoihin helmikuun alussa.
”Myynti on lähtenyt käyntiin ihan hyvin. Toki on vielä paljon ihmisiä, jotka eivät ole tietoisia tästä uudesta free range -tuotantomuodosta”, kertoo Munaxin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Lisa Savola.
Myynti aloitettiin 20 suurimmassa Prismassa. Nyt myyntiä on laajennettu. Ulkokananmunia on saanut myös Keskon ruokakaupoista syyskuun alusta lähtien.
Kuluttajilta saatu palaute on ollut Savolan mukaan ”todella positiivista”. Erityisesti sitä on tullut tuotantoeläinten hyvinvointiin kriittisesti suhtautuvilta ihmisiltä.
”Olisi hienoa, jos entistä useampi kuluttaja tietäisi tuotteesta ja voisi tehdä omat valintansa sen perusteella.”
Helmikuussa kauppoihin tulleet munat oli tuotettu Munaxin ensimmäisellä ulkokanatilalla, Vaahteramäen tilalla Somerolla. Keväällä tuotanto alkoi myös Heikki Tuomisen omistamalla Peltoniemen tilalla, joka sijaitsee myös Somerolla.
”Tilalla on 13 000 free range -kanaa.”
Ulkoilulla on vaikutusta munien laatuun. Ulkokanat syövät paljon ruohoa, ja sen ansiosta munien keltuainen on raikkaan keltainen, Savola kertoo. Tätä on käytetty hyväksi myös markkinoinnissa.
”Olemme muistuttaneet, että jos haluaa näyttäviä kananmunanpuolikkaita tarjoiluun, nämä ovat oiva tuote siihen.”
JUHANI REKU
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
