Tiukka valvonta lisää yrittäjän työtaakkaa
VAASA (MT)
Tanja Törmä aloitti ravintolayrittäjänä Lounasravintola Helmessä Vaasan Tervajoella viime keväänä.
Terveystarkastajat kävivät yllätysvierailulla viime kesänä. Lounasravintola Helmi sai tarkastuksessa Oiva-hymynaaman, joka kertoo kaikkien tarkastettujen kohteiden olevan kunnossa.
”Tarkastajat syynäsivät siivouskomeroiden ja henkilökunnan työasujen siisteyden ja keittiön. Työvälineiden ja säilytysmenetelmien pitää olla kunnossa. Pakasteessa ei saa säilyttää vanhentuneita elintarvikkeita”, Törmä kertoo.
Törmä epäilee, ettei Oiva-hymynaama juuri lisää lounasravintolan suosiota.
”Toisaalta se olisi voinut vaikuttaa kielteisesti myyntiin, jos emme olisikaan yltäneet parhaaseen luokitukseen”, hän puntaroi.
Alalle lähtiessään Törmä tiesi, että elintarvikevalvonta on tiukkaa.
”Elintarvikehygieniasta on syytä huolehtia perusteellisesti. Erilaisia valvontaan liittyviä lomakkeita on liikaa. Se vie paljon aikaa, ja se on pois kaikesta muusta työstä.”
Törmä toivoo, ettei ravintolapuolen elintarvikevalvonta enää kiristy nykyisestä.
JUKKA KOIVULA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
