Ruislobbarit tempaisivat eduskunnassa
Nuorten kansanedustajien kiinnostus ruista kohtaan ilahdutti Pro Ruis ry:n puheenjohtajaa.
Ruis kiinnosti eduskunnassa tänään. Kuvat leipävalikoima on Helsingistä Hakaniemen kauppahallista. Kuva: Jaana KankaanpääRukiin puolesta puhuva yhdistys Pro Ruis ry järjesti tänään ruisaiheisen tapahtuman eduskunnan Pikkuparlamentin Amica-ravintolassa. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä eduskunnan lähiruokakerhon kanssa.
"Ruis on osa kansallisidentiteettiämme. Se tuo työtä ja toimeentuloa suomalaisille. Tulevaisuus on valoisa vain, jos koko ketju sitoutuu panostamaan kotimaisuuteen ja siten antamaan arvon osaamiselle ja laadulle. Tuloksena on taitavissa käsissä valmistettu puhdas lähiruoka ja terveet suomalaiset kuluttajat", totesi lähiruokakerhon puheenjohtaja, kansanedustaja Anne Kalmari (kesk.) tilaisuudessa.
Kalmarin lisäksi kansanedustajat Hanna Halmeenpää (vihr.), Riitta Myller (sd.), Riitta Elomaa (perus.), Jari Myllykoski (vas.) ja Mari-Leena Talvitie (kok.) rakensivat tapahtumassa omat ruisleipänsä ja jakoivat omia ruismuistojaan sekä ajatuksiaan viljelyn jatkuvuudesta.
Pro Ruis ry:n hallituksen puheenjohtaja Heli Anttila kantoi huolta rukiin viljelyn jatkuvuudesta.
"Ruis viihtyy hyvin tällä pohjoisessa, mutta hyvään satoon pääseminen edellyttää panostamista viljelytekniikkoihin ja kasvinjalostukseen. Rukiin viljely vaatii aivan erityistä taitoa, jota ei saa päästää katoamaan suomalaisten viljelijöiden käsistä", hän totesi.
Anttila iloitsi Ruispäivän suosiosta ja erityisesti nuorten kansanedustajien mielenkiinnosta rukiin viljelyä kohtaan.
"On hienoa nähdä, että paikalle saapui niin paljon ihmisiä keskustelemaan rukiista. Vaikuttaa siltä, että ruis on meille suomalaisille yhteinen ja tärkeä asia. Jos teemme viljelyn jatkuvuuden eteen töitä yhdessä, rukiilla on hyvät edellytykset kukoistaa Suomessa myös tulevaisuudessa."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
