Uusi yhtiö kehittämään ruuan tuotantoa
Elintarviketuotanto on jälleen saanut uuden kehittäjän.
Asiantuntijayhtiö Makery tavoitteena on pöyhiä luutuneita käsityksiä ja tuoda uutta näkökulmaa kehittämiseen ja start up -yrittäjyyteen, kertoo toimitusjohtaja Tapio Koivu.
”Yrittäjyyttä tukevan palvelun on kyettävä erikoistumaan ja luomaan lisäarvoa kovasta toimialaosaamisesta. Pelkkä aloittavan yrityksen neuvontapalvelu ei auta esimerkiksi asiantuntijayrittäjää kovin pitkälle.”
Makery keskittyy palvelemaan elintarvikeketjua ja sitä lähellä olevia aloja, koska on järkevää erikoistua syvällisesti, Koivu kertoo.
”Kaikkea ei voi tehdä kaikille, niin että siinä on ammattimainen ja tehokas.”
Yhtiön tavoitteena on olla keskeinen liiketoiminnan synnyttäjä ja kumppani yrityksille, jotka ovat ennakkoluulottomasti lähdössä kehittämään uutta, kasvavaa ja kannattavaa liiketoimintaa elintarvikealalla.
Toiveena on, että muutaman vuoden päästä suomalaisia ratkaisuja ruuan jakelussa ja saatavuudessa sovelletaan vaikeissa kaupunkiympäristöissä, esimerkiksi Kiinassa.
Makery syntyi, kun 20 vuotta Helsingin Viikissä toimineet teknologiakeskus Helsinki Business and Science Park ja Helsingin yliopistosta lähtöisin oleva, elintarvikealan palveluihin erikoistunut Viikki Food Centre yhdistyivät.
Suunnitelmista yhdistää organisaatiot kerrottiin kesän alussa.
Makeryn omistavat MTK, Helsingin yliopisto, Helsingin kaupunki, Ladec Oy, Elintarviketeollisuusliitto ETL, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry, Kemianteollisuus ry ja Metsäteollisuus ry.
MAIJA ALA-SIURUA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
