On ruokakaapinkevätsiivouksen aika
Elintarviketuholaiset pilaavat ruokaa joko syömällä tai eritteillään. Tuholaisia voi löytyä kuivista elintarvikkeista, kuten näkkileivästä, jauhoista, mausteita ja kekseistä. Kotiin tuholaiset tulevat yleensä kaupasta ostettujen tuotteiden mukana.
Kuivaelintarvikkeet kannattaa tarkistaa silloin tällöin tuholaisten varalta. Tuholaisia voi ehkäistä pitämällä hyllyt puhtaina ja säilyttämällä tuotteet astioissa, jotka saa suljettua tiiviisti. Jauhot, hiutaleet ja pastat on hyvä säilyttää kannella suljettavissa tölkeissä.
Pitämällä tuotteita viikon ajan -20 asteen lämpötilassa voi varmistua siitä, ettei niissä ole tuholaisia. Ulkomailta tuliaisina tuodut mausteet kannattaa pakastaa ennen kuin ne laittaa maustekaappiin.
Mikäli havaitset ylimääräisiä asukkaita ruokakomerossa, tyhjennä kaapit ja imuroi ne huolellisesti. Tarvittaessa käytä torjunta-aineita ohjeen mukaan. Yleisimmät elintarvikkeissa esiintyvät tuholaiset ovat riisihärö, rohmukuoriainen, koisat ja russakka.
Pyyhi kaapiston ovet säännöllisesti, etteivät rasvalika ja sormenjäljet pinty niihin. Käsiastianpesuaine sopii kaapiston puhdistamiseen. Siivoa kaapit joskus myös sisältä: tyhjennä, imuroi ja pyyhi käsi- tai yleispuhdistusaineliuokseen kostutetulla siivousliinalla. Kuiva-aineiden laatu heikkenee pitkään säilytettäessä. Poista vanhentuneet tuotteet.
MARIA KING
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
