HS: Helsingissä aiotaan ajaa alas kaupungin omaa ruuantuotantoa
Kaupungin palvelukeskus tuottaa nyt puolet kaupungin päivittäisistä aterioista Vantaan keskuskeittiössä. Tulevaisuudessa tuotantoa tullaan todennäköisesti ulkoistamaan yrityksille.
Vantaan keskuskeittiössä tuotetaan noin 100000 ateriaa päivittäin, joista pääsevät nauttimaan muun muassa Helsingin koululaiset. Kuvituskuva. Kuva: PAsi LeinoHelsingissä suunnitellaan kaupungin oman ruuantuotannon osittaista korvaamista ulkoa ostetuilla ruoilla, kertoo Helsingin Sanomat.
Kaupungin palvelukeskus tuottaa Vantaan keskuskeittiössä noin puolet Helsingin koulujen, päiväkotien ja sosiaali- ja terveystoimen palveluiden pääruuista. Päivittäin keskuskeittiössä valmistettuja aterioita syödään noin 100000 kappaletta. Keittiössä työskentelee noin 60 ihmistä.
1970-luvulla alkanut keskuskeittiö alkaa kuitenkin olla käyttöikänsä päästä. Palvelukeskukselta odotetaan suunnitelmia sen suhteen, miten sen tuottavuutta saadaan nostettua ja kustannuksia laskettua, toteaa Helsingin kaupunginjohtaja Juhana Vartiainen (kok) HS:lle.
Palvelukeskuksessa kaupungin suunnitelmat aiheuttavat huolta. Palvelukeskuksen pääluottamusmies Eija Paanasen mukaan kaupungin ruoantuotanto on täysin markkinoiden armoilla, jos kaikki ruokatuotteet ostetaan ulkoa.
Vartiaisen mukaan palvelukeskuksen ruuantuotantoa ei olla kokonaan yksityistämässä.
”Ei sellaisesta ole keskusteltu enkä ole sellaista esitystä valmistellut enkä tule sellaista tekemään.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


