Herkkujen Suomi kutsuu jälleen
Torstaina alkava Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtuma levittäytyy Helsingin Rautatientorille nyt jo viidettä kertaa.
Tapahtumakokonaisuudessa on mukana sata pientä ja keskisuurta ruoka- ja oluttoimijaa ympäri maan.
Samaan aikaan järjestetään viime vuosien tapaan myös olutjuhla Syystober, jossa maistellaan Suomen parhaita oluita.
Mukana on tänäkin vuonna uusia, kiinnostavia yrityksiä ja pientuottajia maakunnista.
”Tänä vuonna melkein puolet yrityksistä on uusia”,sanoo MTK:n viestintäjohtaja Klaus Hartikainen.
”Tämä on markkinointipaikka uusille ja pienille yrityksille, jotka haluavat näyttää osaamistaan.”
Tämän vuoden tapahtumassa halutaan antaa huomiota muun muassa lasten ja nuorten ruokakasvatukseen.
Maa- ja metsätalousministeriön toiminnallinen Ruokailo-osasto tutustuttaa lapsia ja aikuisia ruokakasvatusmenetelmiin, ruokaketjun toimijoihin, kouluruokailun edistämiseen ja kotitalousopetukseen ja elintarvikealan koulutuksiin.
Lavalla järjestetään myös ruokakasvatukseen liittyviä puheenvuoroja.
Tapahtuman järjestävät tuottajajärjestöt MTK ja SLC sekä Ruoka-Suomi -verkosto, Aitojamakuja.fi, Lammin Sahti ja Pienpanimoliitto.
Henni Laitala
Herkkujen Suomen aukioloajat
to 20.8. klo 16–21.30
pe 21.8. klo 11–20
la 22.8. klo 10–18
Syystober-olutteltta on auki
kaikkina iltoina klo 01 asti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
