Vegaanipitsa tuo uusia asiakkaita Kotipizzaan: "Heti näkee, että sitä tullaan kysymään"
Marraskuun alussa lanseerattu Härkispitsa kiinnostaa myös sekasyöjiä.
Härkisburgerpizza saa päälleen vielä jäävuorisalaattia ja vegaanista hampurilaiskastiketta uunista tulon jälkeen. Kuva: Jarkko SirkiäHenri Kivinen on ehtinyt leipoa jo monta vegaanipitsaa Annankadun Kotipizzassa Helsingissä. Täytteeksi tulee härkäpavusta valmistettua Härkistä ja juustoksi skotlantilaista vegaanijuustoa. Muuten pohja ja tomaattikastikkeet ovat samoja kuin muissa kotipizzoissa.
"Päälle tulee vielä jäävuorisalaattia ja vegaanista hampurilaiskastiketta", Kivinen kertoo.
Kotipizzan viestintäjohtaja Antti Isokangas kertoo, että kolmen ensimmäisen viikon aikana Härkispitsaa on myyty 7 000 kappaletta eli 2–3 prosenttia koko myynnistä. Hän arvioi, että se on uudelle tuotteelle hyvin.
"Vegaanipitsaa on tarjolla kaikissa Suomen Kotipizzoissa, parhaiten se myy Etelä-Suomessa ja kaupungeissa."
Kivinen kertoo, että hänen pitseriassaan vegaanivaihtoehto on ollut tosi kysytty.
"Se ei ole vielä edes uudella listalla, joka päivitetään muutaman kuukauden välein. Yleensä asiakkaista näkee, että sitä tullaan kysymään", Kivinen kuvailee.
"Heistä huokuu, että eivät ole pitserioissa juuri käyneet."
Vegaanijuusto lisää asiakkaiden vaihtoehtoja: vegaanipitsan ei ole pakko sisältää härkistä, vaan kastikkeista ja kasviksista voi yhdistellä itselleen sopivan.
Vegaani-ilmiö on vahvistunut erityisesti somessa, ja Härkispitsasta on tullut hitti esimerkiksi Sipsikaljavegaanit-Facebook-ryhmässä. Kivinen kertookin, että vegaanipitsan syöjät ottavat kuvia ruuastaan keskimääräistä enemmän.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
