Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Joulukinkun paisto-ohje – näin onnistut varmasti
Tilaajalle
|
Traktoriin asennettava tienhoitopuomi antaa ulottuvuutta pusikoiden niittoon – laitteella lupiinien murskaus ei tuota ongelmia
Kala- ja äyriäistuotteet
Ruoka
|
Viime tipan herkut joulun kalapöytään: Yllätä ruokailijat näillä resepteillä
Tilaajalle
Ruoka
|
Joulupöytään ostetaan paljon valmisruokia ja kalaa – laatikot hankitaan usein valmiina, kinkut ja kalkkunat siivupakkauksina
Arvio
Katja Lamminen
Ravintolat
|
Raikkaita ja edullisia makuja Kemin Meritähdessä – maiva aiheutti aluksi päänvaivaa
Arvio
Katja Lamminen
Ravintolat
|
Mikä ihme on gurpa? Kannatti ajaa Kilpisjärvelle asti maistamaan
Elintarviketeollisuus
|
Silli maistuu suomalaisille muunkin kuin perunoiden kanssa – miehet ahnaampia sillin kuluttajia
Lukijalta
Salme Torssonen
Ruoka
|
Suomen pitäisi seurata Sveitsin ja Uuden-Seelannin esimerkkiä: Rapujen keittäminen elävältä pitää lopettaa
Erä
|
Kesän rapusaaliista odotetaan normaalia – ravustajan syytä muistaa nämä asiat
Ruoka
|
Muutakin kuin kalaa voi savustaa: Näitä herkullisia kesäruokia on kokeiltava
Tilaajalle
Reseptit
|
Tämän yksinkertaisemmaksi grillattu lohi tuskin tulee
Ruoka
|
Näistä syistä kala maistuu suomalaisille kehnosti
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Kotipizza lisää kotimaisen kalan käyttöä pizzoissaan
Ruoka
|
Nyt kannattaa suunnata kalatiskille: Tästä löydät 4 upeaa kalareseptiä
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Yksinkertainen idea teki kasvatetusta kirjolohesta kysyttyä pikaruokaa
Tilaajalle
Reseptit
|
Uudenlainen kalasoppa yllättää mehevällä suutuntumallaan
Reseptit
|
Keväinen kalahampurilainen on lasten suosikki
Reseptit
|
Näin valmistat ison satsin paistettuja muikkuja ilman käryä – tietysti herkkukastikkeella
Ruoka
|
Kotimaan järvet ovat täynnä kalaa, mutta kaupan hyllyt notkuvat tuontitonnikalasta – pohjoiskarjalainen yritys keksi ratkaisun ristiriitaan
Kalastus
|
Pahanmakuista kalaa ei halua kukaan – ikävät sivumaut saa pian pois selluloosasta tehdyillä kaapparikuiduilla
Ruoka
|
Pohjois-Lapin paras lohikeitto on tässä, mutta sen syöminen vaatii melkoista askellusta tunturin laelle
Kalastus
|
Silakka sai synninpäästön ja on nyt suositeltua ravintoa, silti se ei maistu kuin ennen – ”Reseptintekijöillä peiliin katsomisen paikka”
Tilaajalle
Ruoka
|
Kaikki joulun luottoreseptit: Imelletty perunalaatikko, kalat, rosolli, kinkku... Näillä onnistut!
Lukijalta
Marko Reini
Politiikka
|
Lukijalta: Kotimaisen pyydetyn kalan käyttö on ympäristöteko – tuet suosivat kuitenkin lihateollisuutta
Ruoka
|
Kilpailussa etsitään ideoita silakan hyödyntämiseen: Inspiraatiota ammennetaan maailman ruokakulttuureista
Reseptit
|
Kokeile uudenlaista vuokaruokaa: Yhdistää lohen ja nuudelin
Arvio
Katja Lamminen
Ravintolat
|
Paras ravintolaelämys syntyy pienistä maisteluannoksista – Mikkelin Mikiossa tuoksuu kalakastike ja makupalat ovat rapsakoita ja raikkaita
Kalastus
|
Tenojoki kuhisi kyttyrälohta, kalatiskistä sitä ei hevin löytynyt – lainsäädäntö voi aiheuttaa saman ensi kesänä
Elintarviketeollisuus
|
Norjalaisen lohen hinta romahti – mukana tulivat inhottavat täit: ”Emme ole koskaan nähneet tällaista”
Ruoka
|
Pikaruokaa kotimaisista kalasäilykkeistä: kokeile vaikka rieskapizzoja ja pastakastiketta
Elintarviketeollisuus
|
Virtaava vesi on lohikalan kaveri, siksi tämä uiva putki voi olla valtava harppaus kalankasvatuksessa
Tilaajalle
Erä
|
Tunnetko tunnontuskia, kun keität rapuja? Tämä asia ravun kärsimyksestä on tärkeä muistaa
Kalastus
|
Hapansilakkapula uhkaa pilata Ruotsin kesäjuhlat
Erä
|
Madot ja lierot eivät ole ainoita kalansyöttejä – helppoja makupaloja löytyy myös kodin ruokakaapista
Erä
|
Ravustus alkaa sunnuntaina – suurin pyydetty täplärapu ollut lähes 20-senttinen köriläs
Reseptit
|
Nousiko mökkirannasta ahventa tai haukea? Näitä ruokia niistä kannattaa valmistaa
Elintarviketeollisuus
|
Suomalaisfirmat kokeilevat kalojen ruokkimista hyönteisillä
Tilaajalle
Reseptit
|
Kesäinen kalansaalis jalostuu maukkaiksi järvikalapihveiksi – kaveriksi tietenkin raikas kermaviilisoosi
Reseptit
|
Klassinen lohisalaatti sai uuden muodon – ruokakaura tekee salaatista täyttävämpää
Talous
|
Ruoan hinnan nousu tasaantui – kuluttajat vaihtoivat luomun ja kasvisproteiinit herkkuihin
Tilaajalle
Hyvinvointi
|
Kylmässä muisti toimii tutkimusten mukaan tehokkaammin, joten jäitä hattuun -sanonta ei ole perätön
Ruoka
|
Roskakalaa ei ole olemassa: Näin loihdit herkkuja kotimaisesta kaloista, joita näkee harvemmin lautasella
Tilaajalle
Reseptit
|
Tällä ohjeella teet hauesta erityisen maistuvaa
Reseptit
|
Purkkikalaresepti, jolla onnistut varmasti – hyödynnä pikkukalat säilykkeeseen
Reseptit
|
Ruutana sopii erinomaisesti pannulla paistettavaksi – herkullinen kala kannattaa ehdottomasti napata talteen
Talous
|
Suomalainen särki häviää hinnassa tuontilohelle, ammattikalastajat pulassa kotimaan kalamarkkinan sukeltaessa
Ruoka
|
Lohtajan koulu vei ruokakisan voiton: lohtolaisia kalaperunoita, ruisleipäsiä ja keikausomenoita
Ruoka
|
Jarmo Pitkänen jalostaa Kuusamossa villikalaa – ”Mietimme, miten haukivonkaleet saataisiin uimaan ravintoloiden listoille”
Ruoka
|
Osaatko suolata kalan oikein? Ota käyttöön ravintoloiden varma tapa onnistua
Kalastus
|
Kerimäen Kalatalon muikut haastavat norjalaisen lohen – kotimaisen järvikalan kysyntä kasvaa, hinta ja hiilijalanjälki miellyttävät kuluttajaa
Reseptit
|
Kokeile valmistaa graavisiikaa uudella tapaa: Katkaraputäyte vie maun uudelle tasolle
Ruoka
|
Pikkukalanyhtö voitti innovaatiopalkinnon – valmistetaan silakasta
Elintarviketeollisuus
|
Kalajauhon kysyntä kovaa, valmistajat ennakoivat silakkakiintiön kiristävän kilpailua raaka-aineesta
Tilaajalle
Ravintolat
|
Japanilainen sushimestari ylistää suomalaisia juureksia ja maitotuotteita: ”Paljon parempia kuin Japanissa”
Kalastus
|
Silakkaruokia valmistava Hailia vetoaa villikalojen nykyistä fiksumman käytön puolesta: ”Nyt on tekojen aika”
Lukijalta
Hemmo Koskiniemi
Erä
|
Lukijalta: Kyttyrälohi saatava kauppoihin – hyvä lisä kalamarkkinaan
Kolumni
Henni Laitala
Kipinöitä keittiössä
Kolumni
MT toimitus
Kalakansalle kotimaista
Kolumni
Riitta Mustonen
Kesäpöydän herkut syntyvät kalasta
Kolumni
MT toimitus
Kokoa voileipäkakku näin
Kalansavustamo aikoo kasvaa kunnon vonkaleeksi
Kolumni
MT toimitus
Rouheasti avotulella
Kalavienti Tanskaanja Viroon kasvoi
suomustusvinkkejä
Toukokuun maukkaimmat kalajutut
Suurhauki nappaa pyydykseen keväällä
Kalanjalostajille tarjolla kriisitukea
Simpukansuojelu esti vesiensuojelun
Kalanjalostuslisääntyi
KalanjalostajaHätälä sai palkinnon
Päivän kysymys Saatiinkomuikun-mätiä?
Kalamarkkinatkutsuvat Kotkaan
Viikon kysymys Ahven suosituin ruokakala
Silakka on syksyllä parhaimmillaan
Valvontabyrokratia uhka yrittäjyydelle
Tietoverkot vaihtuivat kalaverkkoihin, pitsat ja kebabit ahveniin
Kalojen kasvatusruuaksi lisääntyi
KOULUPÄIVÄKIRJA Köksäpoika
Apetitin Kotimainen-sarjalla pyyhkii hyvin
Saariston kalakoulu pyrkii omavaraisuuteen
KALAJUTTU Varsieväsiika, osa 2
Kylmän kauden kuumat kalakeitot
Kolumni
MT toimitus
Perintöhelmiä
KALAJUTTU Merisavun alla, osa 2
Uusiamakujajouluun
Kotijääkaapin kylmyys ei aina riitä kalalle
Pikkujouluna herkutellaan mädillä
Tänään tarjouksessa kirjolohi
Tyylikästä kuhaa viikonlopuksi
KOMMENTTI Tuoretta kalaa, kiitos!
Lisää kalaa,olkaa hyvät!
Silakka on arkikeittiön luottokala
Kalassa koko sydämellä
Viljellyn ruokakalan tuotanto kasvoi
Hellan Kulmilta Kesän paras ateria
Ruokavieraana länsinaapureissa
Kampelan sesonki alkaa
Syökääkalaa
VÄITÖS Täpläravun kantama rutto uhkaa kotimaista jokirapua
Savusiikasalaattia suviretkellä
Suomi syö ulkomaista kalaa
TYÖVÄLINEET