Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Suojelua se on, vaikka harmaa paketointi hämää
Tilaajalle
|
Metsä ei enää houkuttele aurinkovoiman rakentajia
Lihatuotteet ja -ruoat
Eläintaudit
|
Puola vihjaa sikaruton alkuperäksi Venäjän sabotaasia
Tilaajalle
Eläintaudit
|
Afrikkalainen sikarutto levisi Espanjaan todennäköisesti saastuneen ruoan kautta
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Luomukinkku halutaan tietyn kokoisena – yhä useampi haluaa lihansa luomuna, selvitys paljastaa
Tilaajalle
Ruoka
|
Alkaako pakastin täyttyä hirvenlihasta? Näillä ohjeilla valmistat takuuvarmat ateriat arkeen ja juhlaan
Arvio
Katja Lamminen
Ravintolat
|
Perinteisen Mustan Kissan keittiössä häärää kastikevelho – tästä tunnistaa ravintolan tason
Ruoka
|
Ruokasuositukset näkyvät ostoskorissa – näiden tuotteiden kulutus on laskenut
Tilaajalle
Ruoka
|
Naudanjauhelihan saatavuudessa edelleen ongelmia – näin se näkyy hinnassa
Lihantuotanto
|
EU tarkentaa hätäteurastusasetusta – tavoitteena ruokahävikin pienentäminen
Tilaajalle
Ruoka
|
Mediat: Ruotsissa on myyty jo useanlaista hybridijauhelihaa – joukossa sekä hittejä että floppeja
Matkailu
|
Äksyt Ämmät hurmaavat turistit yllättävän yksinkertaisilla asioilla
Tilaajalle
Ruoka
|
Hapankalaa, hapatettuja papuja ja suolavettä perunoiden kanssa – suomalaisten ruokapöydistä on kadonnut vaikka mitä
Elintarviketeollisuus
|
Snellman alkaa lisätä jauhelihaan ulkomaista hernettä: ”Toivomme saavamme kotimaisen vaihtoehdon”
Lukijalta
Janne Henrik Hellström
Kauppa
|
Lukijalta: Suomalainen naudanliha pitäisi myydä laatua arvostaville kuluttajille
Arvio
Katja Lamminen
Ravintolat
|
Mikä ihme on gurpa? Kannatti ajaa Kilpisjärvelle asti maistamaan
Elintarviketeollisuus
|
Kansanedustaja vaatii selvitystä Ruokaviraston vientiluparuuhkasta
Reseptit
|
Näin valmistat hirvenpaistista suussa sulavaa: Uusi luottoresepti
Reseptit
|
Herkullista käristystä hirvestä tai peurasta – salaisuus piilee liemessä
Reseptit
|
Helpot riistapihvit hirven jauhelihasta: Ota resepti talteen
Koulutus
|
HS: Helsinki lakkaa tarjoamasta kinkkua kouluissa ja päiväkodeissa
Ruoka
|
Hirveä ja peuraa: Neljä herkullista reseptiä, joilla onnistut
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
”Lihan hinta nousi liian myöhään”, suree ranskalainen pihvirodun kasvattaja
Tilaajalle
Lukijalta
Ville Lähteenmaa
Maatalous
|
Lukijalta: Suomalaiset broilerintuottajat tekevät työtään ammattitaidolla ja vastuullisesti
Lihantuotanto
|
Yle: Suomalaiselle naudalle on kysyntää Euroopassa ja kauempanakin
Lukijalta
Mari Lukkariniemi & Veera Lehtilä
Maatalous
|
Lukijalta: Suomalaista broileria tuotetaan suomalaisilla perhetiloilla
Kasvintuotanto
|
Kauppasota Kiinan kanssa puristaa kanadalaisviljelijöitä – "Suurin ongelma on epävarmuus”
Tilaajalle
Ruoka
|
Neljä helppoa ja herkullista vuokaruokaa: Pelasta arki näillä resepteillä
Tilaajalle
Lukijalta
Tiina Ollila
Politiikka
|
Lukijalta: Broilerinliha ei ole niin kotimaista kuin annetaan ymmärtää
Reseptit
|
Aasialainen kanapata on todellista lohturuokaa, josta ei makua puutu
Reseptit
|
Broileri sopii täydellisesti gulassiin – tätä kannattaa kokeilla!
Elintarviketeollisuus
|
EU-parlamentti päätti: Kasviraaka-aineista ei voi jatkossa tehdä makkaraa, pihvejä tai hampurilaisia
Elintarviketeollisuus
|
Saako kasvismakkarasta puhua enää makkarana? EU-parlamentti äänestää asiasta tänään
Eläintaudit
|
Tulli löysi tehovalvonnassa yli 400 kiloa kiellettyjä lihatuotteita – joutui hankkimaan lisää pakastimia satamiin
Lihantuotanto
|
Animalian kysely: Yli puolet pitää broileria tärkeänä osana suomalaista ruokakulttuuria
Eläintaudit
|
Suomi torjuu Viron esitykset ASF-helpotuksista – villisianlihan myynnin syytä pysyä tiukasti säädeltynä
Eläintaudit
|
Viron taistelu sikaruttoa vastaan yhä epätoivoisempaa: Nyt epäillään jo Venäjää ja Valko-Venäjää agroterrorismista
Tilaajalle
Erä
|
Video: Nämä viisi simppeliä vinkkiä kannattaa jokaisen riistaruokaa tekevän kotikokinkin painaa mieleensä
Kauppa
|
K-kauppojen lippulaiva kaipaa lisää kotimaista kalaa – kyselyssä kaupan omat merkit menettivät suosiotaan
Talous
|
Sikarutto viemässä HK Foodsin Baltiasta odottamat rahat
Talous
|
Kallis kahvi ja kaakao kiskovat ruuan hintaa ylöspäin – siipikarjanlihan tuonti on uhka, PTT toteaa
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Hiehot kasvavat suklaata syömällä, myös isäntä on maistanut erikoisrehua: ”Kaikille tuttuja makuja”
Eläintaudit
|
Virossa jälleen uusi afrikkalaisen sikaruton tartunta
Kolumni
Terhi Torikka
Lihantuotanto
|
Eläintilalliselle yksikin vapaapäivä voi olla vain haave – tekniikka auttaa vain niin kauan kuin se toimii
Eläintaudit
|
Sikarutto on tuhonnut viidenneksen Viron sikatuotannosta – Atria Viro suunnittelee jo uusia investointeja, kertoo virolaismedia
Talous
|
KL: Kiinan tullikorotukset tulivat lihataloille yllätyksenä
Reseptit
|
Jotain uutta possun ulkofileestä: Kokeile maukkaita rullia, jotka täytetään raakamakkaralla
Lihantuotanto
|
Ruotsissa ruuan hinta nousee nopeammin kuin tuottajahinnat
Eläintaudit
|
Virolaisille ei välttämättä riitä kotimaista joulukinkkua
Maatalouspolitiikka
|
Pohjoismaiset tuottajat: Ruokaturva yhtä tärkeä kuin energia ja puolustus
Reseptit
|
Mehukas lihamureke pitää sisällään salaisuuden – näin saat siitä erityisen maukasta
Ruoka
|
Kananmuna pääsi pois mustalta listalta, mutta asia ei ole aivan yksinkertainen
Elintarviketeollisuus
|
Roland Snellman: ”Syksy näyttää, mihin naudan tuottajahinta lopulta Suomessa asettuu”
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Snellmanilta löytyy uskoa sian vetovoimaan – ”Asiat pitää vain tehdä hyvin”
Tilaajalle
Arvio
Jukka Koivula
Ravintolat
|
Söin täällä: MT testasi Suomen parhaat burgerit: Sopiva yhdistelmä mehevyyttä ja rapeutta
Maatalous
|
MTK-Lappeen yhdistyksen 100-vuotisjuhlassa kuultiin väkevää puhetta: ”Oikeutta olla ruuantuottaja on jouduttu todistelemaan”
Elintarviketeollisuus
|
”Emme aio luopua vihreästä” – Snellmanin tuotteet on pakattu samaan väriin lähes 30 vuoden ajan
Tilaajalle
Kolumni
Jouni Kemppainen
Maatalous
|
Kun kauppa iskee takaisin, hallituksen rivit joutuvat koville
Ulkomaat
|
Expressen: Kotihoito mokasi Ruotsissa − vanhukselle tarjottiin kiisselin sijaan kissanruokaa
Eläintaudit
|
Viron afrikkalainen sikarutto pitää Suomen varpaillaan – Tulli tehostaa elintarvikkeiden valvontaa Helsingin satamissa
Perhe
|
Kreivilän tilan tahti huimaisi heikkopäisempää − maatilan arjessa venytään kilpaurheilusta myymälän pyörittämiseen
Tilaajalle
Reseptit
|
Reuben-leivässä on runsaasti lihaa: Pannulla paistaminen tekee siitä herkullisen rapean
Eläintaudit
|
Afrikkalainen sikarutto uhkaa – Tullin tarkkakuono Rico pysäyttänyt rajalle jo 8 000 kiloa kiellettyjä liha- ja maitotuotteita
Elintarviketeollisuus
|
Hirveä riita vihreästä ‒ Atria ei hyväksy Snellmanin rekisteröimää vihreää markkinaväriä
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
HK Foodsin tulos kasvoi – naudanlihan hinta ja saatavuus heikentävät kannattavuutta
Tilaajalle
Eläintaudit
|
Älä tuo tautia tullessasi, jätä lihatuliaiset ostamatta – afrikkalainen sikarutto leviää Virossa vauhdilla
Maatalouspolitiikka
|
MTK: Teollisuus epäonnistunut lihan hintaneuvotteluissa – Suomi jäljessä naapurimaiden tuottajahinnoista
Eläintaudit
|
Tuotantosikalat vaarassa Virossa: Jo yli 12 000 sikaa tappolistalla afrikkalaisen sikaruton takia
Ruoka
|
Britanniassa uudistetaan ruokajärjestelmää – punainen liha ja maito sivuutettiin strategiassa kokonaan
Elintarviketeollisuus
|
Atria vain raotti salaisuuksien verhoa naudanlihapulaan liittyvistä keskusteluista kaupan kanssa
Tilaajalle
Pääkirjoitus
Niklas Holmberg
Ruoka
|
Yhä useammassa elintarvikkeessa on jotain vialla – kaupan on kannettava vastuunsa myymistään tuotteista
Arvio
Katja Lamminen
Ravintolat
|
Villi Väst ruokkii kaikkia aisteja sellutehtaan kupeessa, mutta unohtaa läheisen järven – Kas, voiko väinönputkeakin syödä?
Lihantuotanto
|
Vain kahdessa EU-maassa siat saavat pitää saparonsa − Kumpi voittaa hintapelin?
Tilaajalle
Reseptit
|
Oletko kokeillut savustaa kanaa? Se kannattaa, sillä lopputulos on erittäin herkullinen
Ruoka
|
Muutakin kuin kalaa voi savustaa: Näitä herkullisia kesäruokia on kokeiltava
Tilaajalle
Lukijalta
Minna Hölttä
Maatalous
|
Lukijalta: Ruokaketjusta ja hinnoittelusta tulee tehdä läpinäkyvää, jotta kuluttajalla on aito mahdollisuus valita
Elintarviketeollisuus
|
Suomalaisten syömä Amerikanpekoni valmistetaan jatkossakin Puolassa
Ruoka
|
Grillimakkaran alamäki jatkuu – lihojen myynnissä kesäkuussa yllätyskäänne
Tilaajalle
Lemmikit
|
Snellman rakentaa eläinruokatehtaan Pedersöreen – ruokien raaka-aine tulee lihanjalostuksen sivuvirroista
Radio ja TV
|
Dokumentti paljastaa luomutuotannon vaietut puolet: Myyntikatteet 176 prosenttia tavanomaisia tuotteita korkeammat
Lukijalta
Arto Huuskonen
Lihantuotanto
|
Lukijalta: Suomalainen naudanliha ei ole bulkkitavaraa
Elintarviketeollisuus
|
Byrokratiaan kyllästyneet tuottajat ihmettelevät uusien arviointikäyntien tarpeellisuutta eläintiloilla
Tilaajalle
Ruoka
|
Kokeile neljää helppoa grilliruokaa
Elintarviketeollisuus
|
Liha mureutuu jo pakkauksessa – HK Foodsin uutuus tuo punaisen lihan kiireisen kokkaajan hyppysiin
Tilaajalle
Lukijalta
Seppo Heinonen
Ympäristö
|
Lukijalta: Lihan tuotannossa määrä korvaa laadun
Hyvinvointi
|
Liha oli lääke pulavuosien Suomessa
Tilaajalle
Ruoka
|
Älä polta kanaa kiinni grilliin – helppo kikka auttaa onnistumaan
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Lidl korotti naudan jauhelihan ostohintoja – näin kommentoivat Kesko ja S-ryhmä
Tilaajalle
Ruoka
|
Luke: Maito maistui vuonna 2024 yhä vähemmän, lihan kokonaiskulutus hienoisessa nousussa
Ruoka
|
Tässä kyläkaupassa on jauhelihaa riittänyt koko ajan: ”En ole hirveästi viitsinyt markkinoida”
Tilaajalle
Reseptit
|
Makkaraperunat solahtavat helposti vartaisiin – upotetaan herkulliseen dippiin
Lihantuotanto
|
Näin paljon lihan kulutus ja tuotanto vähenivät tammi–huhtikuussa
Tilaajalle
Ruoka
|
Lihan himo johtuu useista syistä
Tilaajalle
Ruoka
|
Teiraksen tila myy naudan kielestä alkaen häntään asti: ”Kun syötiin munuaispiirakka, se oli aivan loistavaa”
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Lidlin korotus naudanlihan hintaan koskee kaikkia kotimaisia lihataloja
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Lidl korottaa teollisuudelle maksamaansa jauhelihan hintaa
Reseptit
|
Makkara sopii loistavasti tähän mehevään pataruokaan – maistuu lapsillekin
Pääkirjoitus
Juhani Reku
Politiikka
|
Ruoan ympäristökuorma on liian helppo ulkoistaa – kotimaisen kasviproteiinin täytyy alkaa kelvata teollisuudelle
Kolumni
Katja Lamminen
Ruoka
|
Jauhelihapula puskee muuttamaan tottumuksia – ilmankin pärjää hyvin
Ruoka
|
Makkara pitää suosionsa – uudet ravitsemussuositukset eivät ole kansaa hetkauttaneet
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Ruotsalaiset syövät taas lihaa
Pääkirjoitus
MT toimitus
Ruoka
|
Halpuuden harhasta on päästävä yli