Näyttävä tarjottava syntyy näkkileivästä – hyödynnä pakastimen loput kantarellit
Kantarelli ja kylmäsavuporoleikkeleet tuovat rapeaan herkkuun paljon makua.
Sivele näkkileipäkolmiot piparjuurituorejuustolla, levitä päälle kylmäsavuporoa ja lämmintä kantarellihöystöä. Viimeistele rapsakka herkku kirpeillä puolukoilla. Kuva: Helena Saine-LaitinenKantarelli-poroleivät
6 annosta
Ainekset
- 2 dl esikäsiteltyjä pakastettuja kantarelleja
- 2 kevätsipulia
- 1½ rkl voita
- 2 tl timjaminlehtiä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 6 palaa näkkileipää
- noin 100 g piparjuurituorejuustoa
- 1 pkt (80 g) kylmäsavuporoviipaleita
- 1 rkl puolukoita
Valmistusohje
- Sulata sienet ja purista enin neste pois. Silppua sienet ja kevätsipulit.
- Kuumenna sieniä pannulla, kunnes loppu neste on haihtunut. Lisää pannulle voi ja ruskista sienet. Lisää kevätsipulit, timjami, suola ja mustapippuri. Kääntele hetki.
- Voitele näkkileivät piparjuurituorejuustolla. Taittele päälle poroviipaleet (2/leipä). Lusikoi päälle lämmintä sieniseosta. Koristele puolukoilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

