
- Kilpisjärvi
Mikä ihme on gurpa? Kannatti ajaa Kilpisjärvelle asti maistamaan
Aika Kitchen & Bar tarjoilee lähiruokaa vaihtelua tarjoavalla otteella.Aika Kitchen & Bar on hieman piilossa Kilpisjärven Cahkal hotellin aulassa. Jouduimme hetken kuikuilemaan tieltä, että mistä ihmeestä ravintolan pihaan käännytään.
Onneksi löysimme paikan, sillä ruoka oli liki taivaallista. Heti alkuun talon hapanjuurileipä kera syntisen suolaisen voin räjäytti pankin. Piti hillitä itseään ahmimasta vatsaansa täyteen varsinaisia ruokia odotellessa.
Tapaslautaselle oli koottu sokerisuolattua rautua, hirvenpaistia, poronkielimoussea, savustettua selleriä, Joutsan maalaisjuustolan kuusenkerkkä-cheddarjuustoa ja lakkahilloa.
Kalan päälle sai lorauttaa katajalla maustettua teriyakia. Rakastan japanilaisesta keittiöstä tuttua kastiketta, mutta seuralaiseni ei ollut vakuuttunut sen sopivuudesta kokonaisuuteen.
Tapaslautaselle oli koottu sokerisuolattua rautua, hirvenpaistia, poronkielimoussea, savustettua selleriä, Joutsan maalaisjuustolan kuusenkerkkä-cheddarjuustoa ja lakkahilloa. Kuva: Katja LamminenKönkämäenolta pyydetystä hauesta tehty ceviche tarjoiltiin tilli-crèmen ja siianmädin kanssa. Annos oli raikas ja vehreä.
Pääruoaksi halusimme kumpikin maistella perinteistä poron gurpaa, josta emme olleet aiemmin kuulleetkaan. Tarjoilija kertoi, että jauhettu poronliha kääräistään vatsalaukkuun tai suoleen ja kypsennetään. Aika-ravintolan gurpa oli kotoisin Karessuvannosta ja sitä oli savustettu kahdeksan tuntia kodassa.
Savuisaa, suolaista ja tiivistä tavaraa. Ai että! Hienoa saada poroa jossain muussakin muodossa kuin käristyksenä tai fileenä. Lisukkeena maistuivat puolukat, paistetut kesäperunat, selleri ja väinönputki-hollandaise.
Herkkuja kelpasi nauttia ajan kanssa Saana-tunturin lepäillessä suoraan silmien edessä.
Aika Kitchen & Bar, Revontulentie 4, 99490 KilpisjärviArtikkelin aiheet - Osaston luetuimmat










