Valmista herkullista silliä itse: Tämä resepti kannattaa ottaa kesäksi talteen
Pakastimen uumenissa lymyilevät raparperit päätyvät purkkiin antamaan sillille uutta makua ja ryhdikästä hapokkuutta.Raparperisilli
Ainekset
- 1½ dl vettä
- 1 dl sokeria
- ½ dl etikkaa
- 2 tl viherpippureita
- 2 dl raparperinvarsia silputtuna (pakaste)
- ½ punasipulia viipaloituna
- 180 g matjessillifileitä
Valmistusohje
- Mittaa vesi, sokeri, etikka ja pippurit kattilaan. Kuumenna ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.
- Siirrä kasari pois liedeltä ja kumoa joukkoon jäiset raparperiviipaleet sekä sipulit. Jätä jäähtymään.
- Huuhtaise sillifileet ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa silli haarukkapaloiksi.
- Lisää sillipalat jäähtyneeseen liemeen ja siirrä seos tiiviisti sulkeutuvaan lasipurkkiin.
- Nosta sillipurkki jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Tarjoa raparperisilliä alkupalana keitettyjen perunoiden kera tai kalapöydän osana. Silli maistuu myös keitetyn kananmunan kaverina ruisleivällä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


