Ihanan täyteläinen linssi-kasviskeitto valmistuu vaivattomasti
Linssit ovat keittiön halpa ja nopea hätävara. Punaisesta linssistä ruoka kypsyy nopeasti, alle puolessa tunnissa. Yrteillä ja tomaatilla maustettu keitto maistuu välimerelliseltä kotimaisilla juureksilla täydennettynä.
Mozzarellapalloset, basilika sekä paahdetut siemenet tuovat välimerellisen tuulahduksen linssi-kasviskeittoon. Kuva: Jaana KankaanpääLinssi-kasviskeitto
6 annosta
Ainekset
- 4 rkl rypsiöljyä
- 1–2 (150 g) sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 1–2 (200 g) naurista
- 3 (300 g) porkkanaa
- 2 tl garam masala -mausteseosta
- 1 l vettä
- ½ rkl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl sokeria
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 2 rkl tuoretta inkivääriraastetta
- 500 g kypsiä tomaatteja tai valmista tomaattimurskaa
- 3 dl punaisia linssejä
- 1 dl kookosmaitoa tai kaurakermaa
Tarjoiluun
- tuoretta basilikaa
- pieniä mozzarellapalloja
- siemensekoitusta
Valmistusohje
- Pilko kuoritut sipulit, valkosipulit, porkkanat ja nauriit. Kuullota kasviksia isossa kattilassa öljyssä noin viisi minuuttia.
- Lisää mausteseos ja kuullota vielä hetki. Lisää vesi, mausteet, raastettu inkivääri ja pilkotut tomaatit.
- Huuhdo linssit siivilässä kylmällä, juoksevalla vedellä ja lisää kattilaan. Anna kiehua kannen alla noin puoli tuntia, välillä sekoittaen.
- Lisää keittoon kaurakerma tai kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja kypsyys. Jos keitto tuntuu liian sakealta, lisää nestettä ja kuumenna. Halutessasi soseuta keitto.
- Ripota annoksen pinnalle hienonnettua basilikaa, siemeniä sekä pieniä mozzarellapallosia. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

