Makkaraperunat solahtavat helposti vartaisiin – upotetaan herkulliseen dippiin
Makkaraperunat saavat grillissä kauniin ruskeaa pinnan.Makkara pitää pintansa Suomen grillatuimpana ruokana. Se taipuu monenlaiseen grilliruokaan. Tähän reseptiin voit hyödyntää esimerkiksi edellisen päivän keitettyjä perunoita jääkaapista.
Saunaillan makkaraperunavartaat
4 annosta
Ainekset
- 4 grillimakkaraa
- noin 20 keitettyä varhaisperunaa
- 1 punasipuli
Dippikastike
- 1 dl majoneesia
- 1 dl ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl ketsuppia
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
- Tee ensin dippikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Tarkista maku. Siirrä kastike peitettynä jääkaappiin maustumaan vartaiden valmistuksen ajaksi.
- Leikkaa makkarat 2–3 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa kypsät perunat suupalan kokoisiksi paloiksi. Pienet perunat voit käyttää kokonaisina.
- Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Pujottele ainekset vartaisiin vuorotellen.
- Sipaise halutessasi vartaisiin hieman ruokaöljyä tai grillauskastiketta. Grillaa, kunnes makkarat ovat kuumentuneet ja saaneet väriä.
- Tarjoa vartaat dippikastikkeen, kurkku- ja vihersalaatin kera.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


