Tuttu merimiespihvi entistä maukkaampana – onko tässä uusi luottokastikkeesi?
Merimiespihvi on perunainen vuokaruoka, johon viipaloidaan naudanpaistia. Perinteisen oluen sijaan lihaliemeen sekoitetaan nyt mausteista paprika-munakoisokastiketta, ajvaria.
Merimiespihvi on perunainen vuokaruoka, johon viipaloidaan naudanpaistia. Perinteisen oluen sijaan lihaliemeen sekoitetaan nyt mausteista paprika-munakoisokastiketta, ajvaria. Kuva: Sanne KatainenBalkanin alueelta kotoisin oleva paprika-munakoisotahna, ajvar, on kokeilemisen arvoinen. Se maustaa mukavasti uunissa pitkään hautuvan merimiespihvi-vuokaruoan. Lihaliemikuution ja suolaripauksen lisäksi ei muita mausteita tarvitakaan.
Punainen merimiespihvi
6 annosta
- Ainekset
- 600 g luutonta naudan sisä-, ulko- tai kulmapaistia
- ¾ dl kuivattuja sieniä (esim. suppilovahveroita)
- 2–3 rkl öljyä tai voita
- 1 kg yleisperunoita (keltainen pussi)
- 2–3 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 prk (350 g) paprika-munakoisotahnaa (ajvar)
- noin 3 dl lihalientä
- 1–1½ tl suolaa
- Lisäksi
- etikkakurkkuja ja -punajuuria
Valmistusohje
Ota naudanpaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta.
Laita kuivatut sienet likoamaan kylmään veteen.
Leikkaa paisti syiden mukaan kahteen tai kolmeen palaan ja palat poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Ruskista viipaleet molemmin puolin rasvassa muutamassa erässä. Ripottele viipaleille kevyesti suolaa.
Pese perunat ja leikkaa ne kuorineen ohuiksi viipaleiksi.
Kuori sipulit, halkaise ne ja leikkaa puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipulit öljytilkassa pannulla.
Lado kasvikset, kuiviksi puristetut sienet ja lihaviipaleet kerroksittain voideltuun uunivuokaan (vetoisuus vähintään 3 litraa). Jätä perunakerros päällimmäiseksi.
Kumoa paprika-munakoisotahna kulhoon. Sekoita joukkoon lihaliemi ja suola.
Kaada ajvar-lihaliemiseos vuokaan. Lisää tarvittaessa vettä, jotta päällimmäinenkin perunakerros peittyy.
Kypsennä vuokaruokaa foliolla peitettynä tai kannen alla 175-asteisessa uunissa pari tuntia tai miedolla lämmöllä liedellä. Poista folio ensimmäisen tunnin jälkeen.
Tarjoa lisänä etikkasäilykkeitä.
Vinkki: Ajvarin sijaan voit käyttää maustettua tomaattimurskaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

