Jotain uutta possun ulkofileestä: Kokeile maukkaita rullia, jotka täytetään raakamakkaralla
Juhlavat porsaanfileekääryleet täytetään maukkaalla raakamakkaralla ja yrteillä. Kypsennysajaksi riittää 20 minuutin hauduttelu liedellä.
Juhlavampiin lihakääryleisiin raakamakkara sujahtaa yrttien kanssa maukkaaksi täytteeksi. Kuva: Sanne KatainenPorsaanfileekääryleet
4–6 annosta
Ainekset
- 600–700 g porsaan ulkofileetä
- noin 1 tl suolaa
- noin 1 tl mustapippuria
Täyte
- 250 g raakamakkaraa (esim. HK Maakarit Baijerin Günther)
- 50 g purjoa silputtuna
- 3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 3 rkl timjamia hienonnettuna
- 2 rkl meiramia hienonnettuna
- 1½ rkl sinappia
Leivitykseen
- 2 rkl vehnäjauhoja
Keitinliemi
- 1 ps (200 g) keittojuureksia (pakaste)
- 2½ dl lihalientä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl kermaa
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
Paistamiseen
- 3 rkl voita
Lisäksi
- cocktailtikkuja
Valmistusohje
- Leikkaa ulkofileestä 6 leikettä, levitä ne leikkuulaudalle ja nuiji ohuiksi (ø noin 18 cm). Mausta molemmin puolin.
- Purista raakamakkarat kuorestaan kulhoon. (Jos makkara on kiinteää, hienonna se.) Sekoita joukkoon purjosilppu, yrtit ja sinappi.
- Jaa täyte leikkeille ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Kiedo leikkeet rulliksi ja kiinnitä ne cocktailtikulla.
- Pyöräytä kääryleet vehnäjauhoissa.
- Kuumenna voi paistokasarissa tai pannussa ja ruskista kääryleet. Siirrä kääryleet lautaselle.
- Ruskista keittojuurekset kevyesti loppurasvassa.
- Nosta kääryleet takaisin pannulle. Lisää joukkoon lihaliemi ja viini. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes liha on mureaa.
- Siirrä kypsät lihakääryleet lautaselle. Soseuta keitinliemi keittojuureksineen tasaiseksi kastikkeeksi ja kaada se takaisin kasariin. Lisää kerma ja sitruunankuoriraaste. Tarkista maku.
- Nosta lihakääryleet vielä takaisin pannulle lämpiämään.
- Tarjoa porsaanfileekääryleet Spätzle-pastan kera.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

