Päärynä tuo uutta vaihtelua kuivakakulle: Valmiista seoksesta syntyy superhelppo keikauskakku
Kakkuun tulee uutta makua, kun se tehdään keikauskakun tyyliin ja hedelminä käytetään inkiväärijauheella maustettuja päärynänpuolikkaita.
Valmiista kakkuainessekoituksesta valmistetaan mehevä keikautettu maustekakku, jossa maistuu myös päärynä. Kuva: Sanne KatainenPäärynäinen keikausmaustekakku
noin 10 annosta
Ainekset
- 1 pkt (450 g) maustekakkujauhoseosta (Tuoppi)
- 2 ½ dl vettä
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 rkl sokeria
- ¼ tl jauhettua inkivääriä
Lisäksi
- 4–5 päärynää
Voiteluun
- 1 tl voita
- 1 rkl korppujauhoja
Valmistusohje
- Aloita pesemällä ja puolittamalla päärynät. Kuori ulkomaiset päärynät, kotimaisia ei tarvitse kuoria. Poista puolikkaista siemenkodat ja karat.
- Pingota ø 20 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele leivinpaperi ja vuoan reunat, mutta korppujauhota vain reunat. Ripottele pohjalle sokeria sekä inkiväärijauhetta. Asettele päärynänpuolikkaat vuoan pohjalle.
- Sekoita maustekakkujauhoseokseen vesi ja öljy pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kumoa taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia, tai kunnes taikinaa ei enää tartu cocktailtikkuun. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
- Vinkki: Voit myös valmistaa maustekakun itse, esimerkiksi MT:n nettisivuilta löytyvä arabialainen maustekakku sopii tähän.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

