Tarjoa parsaa uudella tavalla: Helppo lisuke sopii sille täydellisesti
Tuoretta parsaa voi valmistaa monella tapaa. Keitettynä ja muna-voisulalla viimeisteltynä se maistuu mainiolta. Ohuet, suolaiset kinkkupalat viimeistelevät nautinnon.
Onnellinen on hän, jonka pihalla kasvaa parsaa, sillä suoraan maasta otettu parsa on aivan eri tuote kuin kaupoissa seisseet parsaniput. Kuva: Sanne KatainenJos olet ostoparsan varassa, suosi kotimaista, tai vähintään Pohjois-Euroopassa kasvanutta parsaa. Nahistuneet, maailman toiselta puolelta rahdatut taviparsat kannattaa suosiolla jättää kaupan hylylle.
Parsan voi kypsentää keittämällä, uunissa tai grillissä. Jos parsat ovat tuoreita, niin keittämällä valmistuu takuumehevää herkkua. Voisulaan hienonnetut keitetyt kananmunat ja muutama kinkkulastu takaavat mahtavan makuelämyksen.
Parsaa ja muna-voisulaa
4 annosta
Ainekset
- 500 g parsaa
- 50 g voita
- 3 keitettyä kananmunaa
- ½ pkt (á 120 g) ilmakuivattua kinkkua
- 1 rkl ruohosipulia
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
- Napsauta parsojen tyvistä muutama sentti pois. Kuori parsat tuvestä, mikäli tarpeellista. Tuoreita parsoja ei välttämättä tarvitse kuoria.
- Keitä parsat lappeellaan paistinpannulla vedessä, noin 5 minuuttia.
- Sulata voi ja hienonna munat. Paahda ilmakuivattua kinkkua kuivalla, kuumalla pannulla. Kuutioi kinkut.
- Sekoita munahakkelus voisulaan. Mausta ruohosipulilla ja pippurilla.
- Valuta parsat ja nosta tarjoilulautaselle. Lusikoi päälle muna-voisula ja viimeistele kinkkukuutioilla. Tarjoa heti.
- Vinkki: Voi ja kinkku ovat suolaisia, joten parsojen keitinveteen ei välttämättä tarvitse lisätä suolaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

