Täydellinen pääsiäisherkku: Maukas persikka-rahkapiirakka valmistuu helposti
Rahkapiirakassa persikat loistavat kuin kevätaurinko.Persikka-rahkapiirakka
12 annosta
- Ainekset
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa tai kermaa
- 1 muna
- ½ dl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
- Täyte
- 1 prk (250 g) rahkaa
- 1 muna
- 1 dl sokeria
- 1 dl maitoa
- 1 tlk säilykepersikoita
- (2 rkl mantelirouhetta)
Valmistusohje
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun noin ø 26 cm piirakkavuokaan.
Sekoita täytteen rahka, muna, sokeri ja maito keskenään. Kumoa täyte taikinan päälle.
Valuta ja viipaloi persikat. Asettele viipaleet täytteen päälle. Ripottele halutessasi pinnalle mantelirouhetta.
Paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki: Persikoiden sijasta voi käyttää myös muita säilykehedelmiä tai pakastemarjoja.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


