Omenapaistos on syksyn herkullisin jälkiruoka – vaniljajäätelö viimeistelee herkun
Paistoksen pinnan perinteinen kauratosca on korvattu mantelikuorrutteella.
Jäätelöpallo kruunaa mantelikuorrutteisen omenapaistosannoksen. Kehäkukan terälehdet tuovat annokseen syksyisen väripilkun. Kuva: Jaana KankaanpääYllättävä makuelämys on piilotettu omenapaistokseen. Sen saa aikaan omenalohkojen sekaan ripoteltu sinihomejuustomuru. Suolaisen juuston ja makean toscan yhdistelmä tuottaa miellyttävän makuyhdistelmän.
Annokseen kuuluu ehdottomasti vaniljajäätelö. Kylmä jäätelö ja lämmin omenapaistos päättää syksyisen aterian juhlavasti.
Aateliset toscaomenat
6 annosta
Ainekset
- 8 (600 g) pientä tai 4 isoa omenaa
- noin 100 g sinihomejuustomurua
Tosca
- 50 g voita
- 100 g mantelilastuja
- 1 dl sokeria
- 1 tl inkivääriä, kardemummaa tai kanelia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 rkl maitoa
Tarjoiluun
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Lohko omenat ja lado uunivuokaan tai annosvuokiin. Ripottele päälle hienonnettu sinihomejuustomuru.
- Mittaa toscan ainekset kattilaan, kuumenna sekoittaen ja kiehauta. Kaada seos omenoiden päälle uunivuokaan tai lusikoi annosvuokiin.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

