Hans ja Maria Välimäki avaavat vappuna Helsingin keskustaan uuden Brasserie Lionne -ravintolan, joka keskittyy perinteisen illallislistan lisäksi vahvasti aamupalaan ja lounaaseen.
Avajaisten yhteydessä Välimäki paljasti listaltakin löytyvän tuorepuuroreseptin, joka tekeytyy jääkaapissa yön yli aamulla nautittavaksi.
Tuorepuuron aateloi paahdettu mysli sekä marinoidut vadelmat. Ilman lisukkeitakin puuro toimii erinomaisesti.
Alta löydät Välimäen tuorepuuroreseptin.
Puuron voi tarjota haluamillaan lisäkkeillä. Vadelman voi korvata omenalla tai jättää lisukkeet kokonaan pois. Kuva: Jarno Jussila
Bircher-mysli-tuorepuuro
n. 4 annosta
Ainekset
140 g isoja gluteenittomia kaurahiutaleita
4 dl omenamehua
4 dl turkkilaista jogurttia
40 g chia-siemeniä
80 g hunajaa
80 g vihreää omenaa (kuorittuna ja raastettuna)
0,3 dl sitruunamehua (noin 2 rkl)
2 tl kanelijauhetta
Tarjoiluun päälle
4 rkl paahdettuja murskattuja manteleita
4 rkl marinoituja vadelmia
(Halutessasi: 4 rkl maapähkinävoita)
Marinoidut vadelmat
1 kg pakastevadelmia
10 dl vettä
200 g hillosokeria
Valmistusohje
Sekoita kaikki puuroainekset keskenään. Jaa tarjoilukulhoihin, peitä ja säilytä jääkaapissa yön yli.
Valmista marinoidut vadelmat. Keitä vesi ja sokeri, lisää vadelmat ja jäähdytä.
Paahda noin neljä ruokalusikallista manteleita ja murskaa ne.
Lisää lisukkeita puurolle ja nauti.
PS. Voit lisätä puuron päälle myös halutessasi maapähkinävoita.