Omenainen croissantpiirakka
Purkillisesta croissanttaikinaa valmistat voisarvien sijaan mainion alustan omenapiirakalle.
Croissanttaikina taipuu myös piirakkapohjaksi. Appelsiinin kuoriraaste sopii tyylikkäästi maustamaan omenoita. Kuva: Sanne KatainenOle tarkkana, ja painele valmiit leikkuulinjat tiukasti kiinni, jotta saat yhtenäisen taikinalevyn.
Omenainen croissantpiirakka
6–8 palaa
- Ainekset
- 1 prk croissanttaikinaa (Danerolles)
- Täyte
- 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk (200 g) paistonkestävää kreemiä (kinuski)
- 2 kananmunaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1–2 tl appelsiinin kuoriraastetta
- Päälle
- 2–3 omenaa
- Koristeluun
- tomusokeria
Valmistusohje
Avaa croissanttaikinapurkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä taikina työtasolle ja leikkaa se kolmeen yhtä suureen palaan pystysuoria ”katkoviivoja” pitkin. Vuoraa taikinapaloilla voidellun, suorakaiteen muotoisen uunivuoan (20 x 30 cm) pohja ja reunat. Painele taikinan leikkuulinjat kiinni, jotta saat ehjän taikinapohjan.
Mittaa täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.
Pese omenat, halkaise ne ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
Kaada täyteseos taikinapohjan päälle vuokaan. Painele omenaviipaleet tasaisesti päälle.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Siivilöi haalean piirakan päälle tomusokeria.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

