Oletko kokeillut savustaa kanaa? Se kannattaa, sillä lopputulos on erittäin herkullinen
Broilerin paistileikkeet saavat pikantin savuaromin lisäksi makua currylla ja inkiväärillä maustetusta majoneesikastikkeesta.Savustetut broilerin paistileikkeet
4–5 annosta
Ainekset
- 800 g maustamattomia broilerin paistileikkeitä
Marinadi
- 1½ dl ruokaöljyä
- ½ dl punaviinietikkaa
- ½ dl silputtuja yrttejä (oregano, lehtipersilja, rosmariini)
- 1½ rkl fariinisokeria
- 1 tl pippurisekoitusta
- ½ tl suolaa
Curry-inkiväärimajoneesi
- 1 dl majoneesia
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1½ tl currya
- ½–1 tl suolaa
- ripaus cayennenpippuria
Valmistusohje
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Kääntele broilerit marinadiin ja anna maustua huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
- Tee curry-inkiväärimajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku, peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.
- Valuta broilerit marinadista ja nosta ne esilämmitetyn savustuspöntön ritilälle. Savusta paistileikkeiden koosta ja kypsennyslämpötilasta riippuen 25–40 minuuttia.
- Tarkista kypsyys työntämällä puinen cocktailtikku lihan paksuimpaan kohtaan. Kun ulos valuva neste on kirkasta, on broileri kypsää. Vältä kypsentämästä liikaa, ettei liha kuivu.
- Tarjoa broilerit curry-inkiväärimajoneesin, höyrytettyjen varhaisperunoiden, varsiparsakaalien, porkkanoiden ja kukkakaalin kera.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


