Omenapiirakka valmiiseen lehtitaikinalevyyn valmistuu ennätysnopeasti – yksi ainesosa yllättää
Lehtevä mantelinen omenapiirakka leivotaan isoon lehtitaikinalevyyn ja täytteeseen tuovat makua mantelijauhe ja kaneli. Piirakka valmistuu nopeasti, ja se on superhelppo tehdä.Mantelinen omenapiirakka
Noin 12 annosta
Ainekset
- 1 pkt (600 g) iso lehtitaikinalevy
- noin 4 omenaa
- 80 g voita
- 1 ps (80 g) mantelijauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 muna
- ¼ tl kanelia
Valmistusohje
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pese omenat ja leikkaa neljään lohkoon. Poista siemenkodat ja karat. Viipaloi lohkot niin, että viipaleet jäävät toisesta päästä kiinni toisiinsa.
- Sulata voi ja sekoita siihen mantelijauhe, sokerit ja muna.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle ja kauli hiukan isommaksi, niin että levyn koko on noin 25 × 35 cm. Vedä levy leivinpaperin avulla uunipellille. Leikkaa taikinaan viillot 2 cm päähän reunoista siten, että viilto ei leikkaa taikinan läpi. Levitä mantelitahnatäyte taikinan päälle viiltojen sisäpuolelle. Aseta omenat viuhkamaisittain täytteen päälle. Ripottele pinnalle kanelia.
- Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes se on saanut sopivasti väriä. Anna hetki jäähtyä ennen leikkaamista.
- Vinkki: Piirakka säilyy viileässä muutaman päivän.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


