Hauskaan luumupiirakkaan et tarvitse vuokaa – rapeat reunat taittuvat sisään
Galette on rankalaislähtöinen piirakka, joka leivotaan ilman piirakkavuokaa. Galette muotoillaan rennosti käsin suoraan leivinpaperin päälle pellille.
Luumugalette on rento ja huoleton leivonnainen, joka syntyy kauramurotaikinasta tuossa tuokiossa. Kuva: Sanne KatainenPakasteena myytävä kauramurotaikina sopii galetteen mainiosti ja täytteenä käytetään rahkaa sekä luumuja.
Luumugalette
8 annosta
Ainekset
- 1 pkt (380 g) kauramurotaikinaa (pakaste)
- ½ prk (à 250 g) maitorahkaa
- 3 rkl sokeria
- 1 kananmuna
- noin 5 luumua
Valmistusohje
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita maitorahkaan 2 rkl sokeria sekä muna. Pese luumut. Leikkaa luumut puoliksi, poista siemen ja lohko puolikkaat.
- Kauli sulanut taikina leivinpaperin päällä noin ø 30 cm kokoiseksi ympyräksi, joka voi mainiosti olla hiukan epämuotoinen ja rosoreunainen. Levitä rahkaseos taikinalle niin, että noin 4 cm reunoista jää ilman täytettä. Asettele luumulohkot täytteen päälle ja taittele reunat täytteen päälle. Siirrä piiras pellille vetämällä se leivinpaperin kanssa.
- Voitele taikinan reunat vedellä ja ripottele reunoille loppu sokeri.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna hiukan jäähtyä ennen leikkaamista.
- Vinkki: Luumujen sijaan voit käyttää myös omenoita.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

