Mummon mustikkapiirakka vie lapsuuteen – tällä reseptillä onnistut varmasti
Tarjoa mummon mustikkapiirakan kanssa vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Mustikkapiirakka on heinäkuun ykkösleivonnainen. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoa vaniljakastikkeen kera. Kuva: Kari SalonenMustikkapiirakka herättää muistoja lapsuudesta. Samalla se jakaa mielipiteitä. Tehdäänkö oikea mustikkapiirakan pohja pullataikinasta vai murotaikinasta? Ja mitä tulee päälle, pelkkiä mustikoita vai jotain hapanmaitovalmistetta lisäksi. Nyt pohjaan lisätään rukiin makua sekä hiukan happamuutta. Piirakan kanssa nautitaan vaniljakastiketta tai jäätelöä.
Mummon mustikkapiirakka
10 annosta
Ainekset
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 100 g voita
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 muna
- 2 dl ruishiutaleita
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Pinnalle
- noin 4 dl tuoreita mustikoita
- ½ dl sokeria
- (1 rkl perunajauhoja)
Tarjoiluun
- 1 prk vaniljakastiketta
Valmistusohje
- Sekoita kulhossa jogurtti, sulatettu voi, sokerit ja muna. Lisää kuivat aineet seoksena.
- Kaada taikina vuokaan (halkaisijaltaan 28 cm). Lisää pinnalle sokeroidut mustikat. Mikäli mustikat ovat kosteita, niin sekoita joukkoon perunajauhoja.
- Paista 175 asteessa 35–40 minuuttia uunin alaosassa.
- Jäähdytä hetki ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

