Täydellinen piirakka Aurajuuston ystäville: Makeaa, suolaista ja rapeareunaista
Sinihomejuusto sopii maustamaan niin suolaisia kuin makeita ruokia ja leivonnaisia. Tällä kertaa juustomurut ripotellaan yhdessä ananaksen kanssa makean piiraspohjan päälle.
Makean ja suolaisen yhdistelmä on täydellinen tässä ananaksella ja sinihomejuustolla täytetyssä piiraassa. Kuva: Kimmo HaimiKardemumma pohjassa ja täytteessä tuo mukavan makulisän piiraaseen. Ananaksen tilalla voi käyttää muitakin säilykehedelmiä. Esimerkiksi päärynä on mainio pari sinihomejuuston kanssa.
Aura-ananaspiiras
8 annosta
- Ainekset
- 100 g voita
- 5 rkl sokeria
- 1 muna
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ rkl kardemummaa
- Täyte
- 2 tlk (à 220/140 g) ananasrenkaita
- 2 dl (100 g) sinihomejuustomurua
- 2 dl kuohukermaa
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa muna joukkoon.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe sekä kardemumma. Yhdistä voivaahtoon.
Painele taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija noin 28 cm) pohjalle ja reunoille.
Kuutioi ja valuta ananasrenkaat. Levitä ananaspalat ja juustomuru taikinapohjalle.
Sekoita munat, kerma ja mausteet. Kaada seos vuokaan.
Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna piiraan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

