
Juurella-ravintola ja Alavuden öljynpuristamo pokkasivat Kokki Kolmosen palkinnot
Arvostetun palkinnon saajat kunnostautuivat raaka-aineen jalostamisessa, uusien tuotteiden kehittelyssä ja lähiruokatyössä.
Vuonna 2012 avatun Juurella-ravintolan yrittäjinä toimivat Miia Keski-Nikkola ja Jani Unkeri. Kuva: Iida Ala-VarviAlfred Kordelinin säätiön myöntämän tämän vuoden ruokakulttuuripalkinnon saavat seinäjokelaiset Juurella-ravintolan yrittäjät Miia Keski-Nikkola ja Jani Unkeri sekä rypsiöljyjalosteita valmistava Alavuden öljynpuristamo.
Kokki Kolmosen 5 000 euron ruokakulttuuripalkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla toiminut suomalaisen ruoan, ruoantuotannon ja ruokakulttuurin puolesta.
Vuoden 2025 palkinnoilla huomioidaan erityisesti raaka-aineen jalostus ja uudet tuotteet sekä kunnianhimoinen lähiruokatyö.
Seinäjokelaisen Juurella-ravintolan takana olevat yrittäjät Miia Keski-Nikkola ja Jani Unkeri palkitaan eteläpohjalaisen ruokakulttuurin ylläpitämisen ja tunnettuuden eteen tehdystä kunnianhimoisesta työstä.
Ravintola Juurella on kolmentoista vuoden ajan rakentanut Seinäjoelle ja sen ympäristöön korkeatasoista ja vahvaa, paikallisuuteen pohjautuvaa ruokakulttuuria sesonki- ja lähiajattelun kautta.
Toimitusjohtaja Hanna Yli-Kuha ja tuotevastaava Hanna Ala-Seppälä esittelevät Alavuden Öljynpuristamon tuotteita. Kuva: Tuukka KivirantaYritys hyödyntää sataprosenttisesti kotimaista, viljelijään asti jäljitettävissä olevaa rypsiä.
Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva, paikallisten viljelijöiden toimesta perustettu ja lähialueen rypsiä jalostava Alavuden öljynpuristamo on merkittävä suomalaisen ruokakulttuurin edistäjä.
Puristamo yhdistää perinteet, vastuullisuuden ja innovatiivisuuden. Yritys hyödyntää sataprosenttisesti kotimaista, viljelijään asti jäljitettävissä olevaa rypsiä ja tukee vahvasti paikallista maataloutta.
Yrityksen kylmäpuristusmenetelmä on lähes jätteetön ja tuotannossa hyödynnetään uusiutuvaa aurinkoenergiaa ja prosessilämpöä, mikä osoittaa vahvaa sitoutumista kestävään kehitykseen.
Tuotteet edustavat ravitsemuksellista laatua, luonnollisuutta ja kotimaisia makuja, mikä tekee öljynpuristamosta esimerkillisen toimijan suomalaisen ruoantuotannon ja jalostuksen vaalijana ja kehittäjänä.
Esimerkki innovatiivisesta tuotekehityksestä on Juureva-punajuurilevite, joka eteni Suomalainen menestysresepti 2019 -kilpailun finaaliin ja suomalaisten ruokakauppojen hyllyille.
Yritys vaalii paikallista ruokakulttuuria tekemällä tiivistä yhteistyötä lähialueen viljelijöiden kanssa ja tuomalla esille suomalaisia makuja.
Kylmäpuristettu rypsiöljy ja muut ravitsemuksellisesti laadukkaat tuotteet ovat oivallisia esimerkkejä yrityksen intohimosta luonnollisiin ja terveellisiin raaka-aineisiin.
Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla toiminut suomalaisen ruoan, ruoantuotannon ja ruokakulttuurin puolesta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




