sienet
Käytä ruokaan yhtä sienilajia, jotta tunnistat sen maun.
Käsittele tatit ja rouskut heti. Kantarellit voivat odottaa
kylmässä muutamia päiviä.
Kantarellien poimuihin
jää helposti roskia, joten sudi alapinta huolellisesti.
Kantarellit, mustat torvi-
sienet, tatit sekä suppilo-
vahverot ovat heti valmiita
sieniä pannulle.
Rouskujen maku on tuoreena
kirpeä. Kirpeä maku
hävitetään ryöppäämällä eli keittämällä väljässä vedessä. Sen jälkeen ne huuhdotaan, valutetaan ja käytetään.
Keitinvesi heitetään pois.
Kantarellin ja tatin hieno
maku ei kaipaa voimakkaita
mausteita.
Persilja, timjami ja ruoho-
sipuli tuovat oman
hienostuneen makulisän sieniruokaan.
Kantarellia kannattaa
hauduttaa kauan, jotta sen
maku irtoaa kunnolla
sienikastikkeeseen tai
muhennokseen.
Käytä rouskuja erilaisiin
sieniruokiin, ei vain suolattuna.
Ellei metsästä löydy saalista, niin valmista ruokia viljellyillä herkkusienillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
