Pikkukalat
Lohikaloihin kuuluva
muikku muistuttaa siikaa.
Muikun alaleuka on yläleukaa pidempi, siialla päinvastoin.
Muikun ja silakan erottaa
toisistaan siitä, että muikulla
on selässään rasvaevä.
Muikkujen koko vaihtelee
12–20 cm välillä, neulamuikut ovat noin viisisenttisiä.
Liha on rasvaista, valkeaa
ja miedon makuista.
Perkaa muikku painamalla peukalo kiduskannen alle,
poista kidukset ja sisälmykset vetämällä, myös suoli.
Jos sisällä on mätiä,
työnnä mäti peukalolla kalan vatsaontelosta. Huuhtele mäti
puhtaaksi, valuta ja pakasta. Sulata ja suolaa kevyesti.
Miedosti suolattu mäti
säilyy jääkaapissa noin
vuorokauden.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
