Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Tutkimus: Soiden ennallistaminen saattaa vapauttaa turpeeseen sitoutuneita raskasmetalleja
Siika
Ympäristö
|
Koskisodan voitto vei 5 vuotta ja 5 miljoonaa euroa – entinen vesivoimala on nyt myynnissä Kuusamossa
Tilaajalle
Reseptit
|
Raparperia puskee nyt pihoissa: Näin hyödynnät sitä täydelliseen kalaruokaan
Ruoka
|
Hyödynnä pihan nokkoset ruoanlaitossa: 4 mahtavaa reseptiä kevään puhtaista raaka-aineista
Tilaajalle
Reseptit
|
Näyttävä kalaruoka valmistuu helposti – tomaattinen kastike tuo runsaasti makua ahvenelle
Ruoka
|
Valmista herkullinen menu suomalaisen ruoan päivän kunniaksi
Reseptit
|
Valmista kotimaisesta siiasta jotain uutta: Tästä sashimista ei makua puutu!
Arvio
Janiko Kemppi
Ravintolat
|
”Paras kala-annos, jonka olen syönyt” – vasta-avatun Tellerin rehtiin ruokaan on helppo ihastua
Ruoka
|
Tarjoa jouluinen kalapöytä lounaaksi ja säästä lämpimät ruoat illaksi – neljä herkullista reseptiä joulun aloitukseen
Reseptit
|
Kokeile valmistaa graavisiikaa uudella tapaa: Katkaraputäyte vie maun uudelle tasolle
Arvio
Janiko Kemppi
Ravintolat
|
Söin täällä: Ranskalainen keittiö, suomalaiset raaka-aineet – Pompier yllätti kotimaisella otteellaan
Reseptit
|
Myös kala sopii grilliin – näin valmistat grillisiikaa, joka vie kielen mennessään
Arvio
Katja Lamminen
Ruoka
|
Söin täällä: Siikaa sitruunailmalla ja ginimarinoitua poroa Inarijärven rannalla
Erä
|
Uusi jokikalastuskohde avautuu Saloon – "Odotettu lisäys Etelä-Suomen kalastustarjontaan"
Erä
|
Jo oli kiiskellä mittaa! Pilkkikuun voiton veivät Erämaankeisarit ja Kanaalin Tonkijat
Reseptit
|
Uunisiika saa täytteekseen pekonia, lehtikaalia ja puolukoita
Ruoka
|
Herkutellaan pohjoisen mauilla
Tilaajalle
Ruoka
|
Loistava juhannusaterian alkupala, jonka voit tehdä etukäteen: kylmä kasvissosekeitto ja siikaleivät
Suolakuoressa kypsennetty kala
Jokainen kala pistetään yksitellen: Rokottaminen mullisti kalankasvatuksen – "tuotanto satakertaistui samalla kun antibioottien käyttömäärät putosivat murto-osaan"
Syyskala
Pariloitua siikaa, suippokaalta ja ruskeavoi-hollandaise
Monien merikalojen kannat kestävät hyvin paikoin hiipuvaa kalastusta – Saaristomereltä nouseva kilon lahna on yllättävän iäkäs
Siikatartar
Kukkakaali-siikakeitto
Kostonjoen siika-altaille ravintolasulku iski heti: "Kaupankäynti loppui kuin seinään törmäten"
Reseptit
|
Simppeli siikakeitto
Takavuosien siikasaaliit alkavat kuulostaa yhä enemmän kalajutuilta – meri lämpenee, hyljekanta kasvaa
Savustettu siika ja raikas tomaattikastike
Nyt on aika lähteä kalaan – tässä vinkit parhaisiin järvikalaherkkuihin
Lokan tekoallas on myös kala-allas – "Tämä on ollut paras syksy 15 vuoteen"
Tutkijoiden mielestä nykyisin rehuksi tai biodieselin raaka-aineeksi päätyvä kalanmaksa kannattaisi hyödyntää elintarvikkeena – sopisi sekä joukkoruokailuun että fine dining -annoksiin
Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa viime vuonna vain kolme ja puoli kiloa asukasta kohti – tuontikalaa upposi yli yhdeksän kiloa
Oletko sinäkin huomannut tämän? Siikojen kunto ja lihasten koostumus heikentyvät kutuaikana
Kolumni
MT toimitus
Lisää kotimaista kalaa pöytään
Sitruunasiika
Raikastettu savusiika
Syksyn siikakeitto
Jääkellarin siikaa ruisleivällä
Video: Jää pois rannasta vaikka väkisin – "Kova tarve päästä kalaan"
Sisävesikalastus on myötätuulessa
Katajainen siika
Paistettu siikafilee
Näillä kolmella tavalla kalaruuan voi pilata – myös kasvatetun ja luonnonkalan ero kannattaa huomioida
Sähköpöntöllä saa helposti tasalaatuista savukalaa
Suomen tärkeimmän saaliin kalastajille ongelmia: Silakasta saatava hinta laski 20 prosenttia
Kolumni
Risto Tolonen
Uusi kalastuslaki on kieltolaki
Väyrynen suojaa kalastaja Koppeloa viimalta
Siikatartarleivät
Vaellussiian kutistuminen huolettaa lippomiehiä
Kaleva: Siikaverkon solmuvälissä alueellisia eroja
Lohi ja siika halpenivat
Turska mitattiin uudeksi ennätyskalaksi
Kotimaista siikaa halutaan suosia
RKTL: Siikaverkkojen silmäkokoa suurennettava
Merikutuinen karisiika vähentynyt