Niksit
Käytä huoneenlämpöisiä
munia. Erottele valkuaiset ja keltuaiset huolellisesti
eri kulhoihin. Pienikin määrä
keltuaista valkuaisen
joukossa estää vaahdon
muodostumisen.
Vatkaa täysin kuivassa
kulhossa kuivilla vispilöillä.
Yksinkertaisella, ohutkierteisellä vatkaimella syntyy tasaisia ilmakuplia.
Lisää sokeri vähitellen
vatkaamisen aikana. Käytä
hyvin hienokiteistä sokeria, joka sulaa kokonaan vaahtoon.
Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kosteaa. Liiallinen vatkaaminen tekee vaahdosta jäykkää, kuivaa ja katkeilevaa.
Voit pursottaa ja kypsentää marenkeja tai leivospohjia
sokeri-valkuaisvaahdosta.
Sekoita kakkupohjana
käytettävään marenkiin
varovasti esimerkiksi mantelijauhetta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
