Isänpäivänä Suklaakakku kahvipöytään
10 annosta
3 dl tummaa ruokokidesokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
150 g voita
2 munaa
1 1/2 dl maitoa
Täyte
2 dl karpalohilloa
Kuorrutus
150 g taloussuklaata
1 dl kahvikermaa
1 tl voita
Koristeeksi
karpaloita
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää voi sulatettuna, kananmunat ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan, halkaisija noin 26 senttimetriä. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa noin tunnin ajan.
Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan. Levitä hilloa väleihin ja anna kakun vetäytyä yön yli.
Kuumenna kuorrutuksen kerma kattilassa sekoittaen. Lisää suklaapalat ja voi. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä hiukan. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna valua reunoille. Koristele kakku karpaloilla.
Kakku on maukkaimmillaan pehmeänä, joten se saa olla pari kolme tuntia huoneenlämmössä ennen päiväkahviaikaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
