Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Jatkuva kasvatus on jopa tuplasti suositumpaa kuin hakkuutilastoista voisi päätellä
Leipominen
Ruoka
|
Näin valmistat hämmästyttävän kauniin hedelmäleivoksen itse
Tilaajalle
Ruoka
|
Onko mieleesi jäänyt lämpimiä muistoja tai kommelluksia leivän leipomisesta? Tutkijat keräävät kokemuksia
Ruoka
|
Leivonnan ystäville haaste: Kuka keksii uuden kansallisen leivoksen?
Tilaajalle
Kolumni
Jarmo Hankivaara
Ruoka
|
Sen jälkeen kun kokeilin tätä sämpyläreseptiä, tyhjät leipähyllyt eivät tunnu missään
Ruoka
|
Leivo helppoja herkkuja: Hidas nostatus vie maun uudelle tasolle
Tilaajalle
Kolumni
Paula Liesmäki
Ruoka
|
Italialainen mandariinikakku lensi roskiin – somen ulkomaiset leivontareseptit tuottavat vain pettymyksiä
Ruoka
|
Ruuanlaitto oli Hanna Himangan mummun tapa näyttää kiintymystä – ”Toivon, että lapseni osaisivat myös puhua, jottei rakastamista tarvitsisi leipoa pullaan”
Tilaajalle
Reseptit
|
Suolaisten puustien sisään kääritään nyt metsäsieniä ja juustoa
Ruoka
|
Maaleipä-haasteessa etsitään poikkeuksellisen leivän reseptiä – kaikki voivat ilmoittautua mukaan
Ruoka
|
Terhi Toikan kakku-ura lähti liikkeelle mokasta – palkittu hääleipuri pyytää laittamaan yhden toiveen isolla lehteen
Tilaajalle
Ruoka
|
Pian valmistuva kotitalousopettaja hämmästelee: Monelle teinille kokkaus tarkoittaa noutoruuan hakemista
Tilaajalle
Ruoka
|
Näin karjalanpiirakat valmistuvat helposti myös aloittelijoiden käsissä – ota pastakone avuksi
Ruoka
|
Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
Tilaajalle
Ruoka
|
Jokainen nainen on hyvän leivonnaisen arvoinen – juhlista naistenpäivää näillä herkuilla
Ruoka
|
Maitotilalta ponnistanut ruokavaikuttaja loihtii papuliemestäkin marenkeja: ”Haluaisin, ettei ruuanlaitto olisi sellaista stressiä”
Ruoka
|
Hän on Koko Suomi leipoo -kisan voittaja: ”Rakkaus leivontaa kohtaan on ollut ennennäkemätöntä”
Reseptit
|
Karjalanpiirakoiden teko ei ole niin vaikeaa kuin luulit – katso kuvallinen ohje
Ruoka
|
Lainaisitko kirjastosta leipäjuuren? Hellä-juuri on saanut suuren suosion eikä palautussakoista tarvitse huolehtia
Kolumni
Henrik Hohteri
Ruoka
|
Hyvä sämpylätaikina ja leipomisinto tarttuvat kuin kärpäspaperi
Ruoka
|
Kesäkahvila on monen unelma, mutta Suomen oikukas sää laittaa hanakasti kapuloita rattaisiin – maalaiskahvila haluaa erottua konstailemattomuudella
Tilaajalle
Kolumni
Janica Pörhönen
Ruoka
|
Lasten synttäreiden järjestäminen stressaa – tämä keino helpottaisi vanhempia eikä olisi lainkaan noloa
Arvio
Riitta Mustonen
Ruoka
|
Onko jauhopeukalosi keskellä kämmentä? Leivontakirjasta saat apua sen pyörittämiseen
Kyllä, olen antanut lasteni juoda limpparia – ruokavalion terveellisyys tuntuu olevan hyvän äidin mittatikku
Kolumni
Riitta Mustonen
Äiti salakuljetti taikinajuuren Amerikkaan, kun tytär halusi oppia piirakantekoon – Katja Roivas rakastui perinneleivonnaiseen, perusti alan yrityksen ja opettaa nyt Suomessa muita
Tilaajalle
Muikkusaalis innosti ikämiehen opettelemaan kalakukon teon – "Vaatii väkertämistä, muttei ole vaikeaa!"
Taikinan omatekoisuudesta ei pidä tehdä kynnyskysymystä piparihommissa
Kirja-arvio: Leipäkone ja vaivattomat sämpylät – Arja Elina Laine paljastaa parhaat leivontaniksinsä uudessa Leipä-kirjassa
Eristys käynnisti leipomisbuumin – jauhoja ja hiivaa myydään ennätystahtiin
Tuliko pullastasi likilaskuinen lätyskä vai kenties kivikova käntty? Näillä nikseillä vältät virheet ja teet parhaat pullat ikinä
Keittiölaiskuri ei jaksa edes aamupalaleipää tehdä, mutta näpertää illalla yksisarviskakkua
Miten onnistuu yli satavuotiaan kirkon mallintaminen piparista? Katso videolta, kuinka upea projekti etenee
Tämä ihanan mehevä limppu sopii lahjaksi ja joulujuustojen ystäväksi
Torakat viihtyivät mikrossa silloinkin kun se oli päällä – silti onnistuin leipomaan pullaa myös australialaisessa keittiössä
22-vuotias maatilan tyttö levittää kokkailun ilosanomaa nuorille: ”Lähiruoka ja suomalainen ruoka ovat minulle tosi tärkeitä arvoja"
Juuson leivontapajayritys on toiminut jo neljä vuotta
Hellan kulmalla: Luovuus kukkii ilman reseptiä
Luovan yrittäjän keittiössä valmistuu rohkeita kokeiluja
Laura Henttinen haluaa leipoa ja lukea, joten hän tähtää kohti kaksoistutkintoa – 17-vuotiaan luottokakkupohja kerää kiitoksia
Luumukukkoa ja omenakakkua: Syysherkut valmistuvat puusta pudonneista
Leipomiseen keskittyvissä näyttelyssä tutustutaan taikinaan kaikin aistein – "Makuaisti on museossa suhteellisen vaikea toteuttaa"
Päiväkodeista on tehty lähes sokerittomia – karkkeja karsastetaan ja välipalat ovat vähäsokerisia
Katso video koristelusta: Ennen kelpasi kerma ja kinuski, nykyään juhlakakku voi muistuttaa vaikka yksisarvista tai kukkaketoa
Tällä ohjeella onnistut yllättämään äidin aamulla – Suklaapalojen juju piilee päärynäviilissä
Tee itse: Oma taikinajuuri syntyy laadukkaista raaka-aineista
Kolumni
Henni Laitala
Onnen viipaleita
Kolumni
Riitta Mustonen
Omena on kaikkien kaveri
Kolumni
Riitta Mustonen
Kakku kuin kukka tai perhonen
Kolumni
MT toimitus
Kokoa voileipäkakku näin
Kolumni
MT toimitus
Kakku kaapin päällä
Kolumni
MT toimitus
Kahvipöydän klassikko tulee taas
Kolumni
Henni Laitala
Pulla paljastaa leipojan luonteen
Kolumni
MT toimitus
Kevätpöytä kukkimaan
Kolumni
MT toimitus
Leipojan luonne
Karviaisten tilan härkäpapu vältti rehukaukalon – voimakaksikko toi kasviproteiinibuumin kahvipöytään
Ihan itte tein! — Viittä vaille valmiit ruuat puskevat kauppoihin
Kolumni
MT toimitus
Ohra osuu myös pitsaan, soppaan ja salaattiin
Kolumni
MT toimitus
Mikään ei mene hukkaan
Bloggarin upea piparikirkko: "Ensin hylkäsin idean mahdottomana, katto näytti niin monimutkaiselta"
Kolumni
MT toimitus
Puolukka sopii arkeen ja juhlaan
Kolumni
MT toimitus
Gluteeniton vaatii harjoittelua
Kolumni
MT toimitus
Vaivasta tuli valtti
90 vuotta täyttänyt Viljo leipoo juhlakakut itse
Kolumni
MT toimitus
Leipureille lykkyä!
Kinkkupiirakalla uuteen vuoteen
Piparipuu toi voiton SM-kisassa
Hellan kulmalla Lahjakakku sulaa suussa
Kolumni
Riitta Mustonen
Lahjaksi leipää
Kolumni
MT toimitus
Yhteistä leipää syöden
Kolumni
MT toimitus
Tee itse juurileipää: hapanjuuritaikina
Samasta taikinasta sen seitsemää sorttia
Ilmastonmuutos mahassa
Leipomoala
Tuontileipä nakertaa leipomoiden kannattavuutta
Suomi oppi syömään tuontileipää
Kakkujen ja leivosten juhlaa
Leipävehnästä voi tulla talvella pula
VAIHTOEHDOT
Glögin seuraksi piiraita
Oliivi-lehdosta suomalaispöytään
Isänpäivänä Suklaakakku kahvipöytään
Luomutilan, leipomon ja kanalan kimppa
Tuoreus valttia leipomoidenkilvassa
Klassikkoleivät palaavat
VALIKOIMA
Kirja Makeaa mahan täydeltä
HELLAN KULMALLA Ihmiskokeita porkkanakakulla
herkkuhetki Porkkanakakku Mikonpäivän kahvipöytään
Siistiä paalin pyöritystä
Kempeleläispäiväkoti Halinaperot tekee omat pöperöt
Leivotaan juurevat lämpimäiset
JUURI
HELLAN KULMALLA Jauhopussien vertailu yllätti
Juuritaikina tekee leivästä herkullista
Ruisrouva tuoksuttaa leipää työkseen
Syyspiiraisiin omenaa ja luumuja
Ota huomioon
Kaikki Fazerin ruisleivät leivotaan nyt suomalaisesta rukiista
HELLAN KULMALLA Voihan voipaperi
Hintataistelu nakertaa leipomoita
Ylijäämäleivät jakoon, vain joskus hevosille