Fazer toivoo lisää ruista
Fazer Myllyn johtaja Pekka Mäki-Reinikka kannustaa ottamaan viljelykiertoon monipuolisesti eri viljoja.
”Tällä hetkellä Fazer ponnistelee kotimaisen ruisalan kasvattamiseksi. Olen huomannut, että vuosien aikana vanhoja hyviä rukiin viljelykeinoja on päässyt unohtumaan ja uudet tekniikat eivät ole tulleet laajasti tunnetuiksi.”
Fazer on asettanut tavoitteekseen, että vuonna 2016 Oululainen-tuoteperheen ruisleivät leivotaan sataprosenttisesti kotimaisesta rukiista.
Mäki-Reinikka kannustaa ottamaan ruista viljelyyn.
”Lajikkeet ovat kehittyneet eivätkä uudet ruislajikkeet ole enää niin riskialttiita kuin kymmenen vuotta sitten. Keskisadot ovat selvästi nousseet ja rukiilla on myös hyvä hinta.”
TUURE KIVIRANTA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
