Valmistujaisiin saadaan kotimaista mansikkaa
Mansikan satokausi on pidentynyt huomattavasti, kun mansikkaa viljellään sekä kasvihuoneissa että kasvutunneleissa.Monessa kodissa vietetään viikon päästä valmistujaisia. Mansikkakakku olisi juhlapöydän kruunu, mutta saako siihen kotimaista mansikkaa?
Ei hätää, Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto rauhoittelee. Kaupoissa on jo saatavilla tuoretta kotimaista mansikkaa.
Mansikan satokausi on pidentynyt huomattavasti, kun mansikkaa viljellään sekä kasvihuoneissa että kasvutunneleissa. Viime vuonna niissä viljeltiin mansikkaa jo yli 75 hehtaarin alalla. Kevään lämpimien säiden takia tunnelimansikkaa kypsyykin jo runsaasti.
Suomessa pitkän päivän olosuhteissa mansikasta tulee erityisen aromikasta ja makeaa. Luvassa on siis pitkä ja makoisa mansikkakausi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







