Valikoima täydentyi kvinoalla
Sun Speltin tuotteiden pääraaka-aine on kotimainen speltti eli alkuvehnä, mutta pari vuotta sitten yritys otti mukaan myös Varsinais-Suomessa tuotetun kvinoan.
Kvinoa viljellään Rainingon luomutilalla Liedossa.
Kvinoa on Etelä-Amerikasta peräisin oleva ruokakasvi, jonka sukulaisia ovat muun muassa punajuuri, nokkonen, pinaatti ja jauhosavikka. Sitä käytetään sekä ruuanlaitossa että leivonnassa.
”On upeaa, että Suomeen saadaan viljelyyn täysin uusia viljelykasveja”, kiittelee Luomuliiton puheenjohtaja Jukka Lassila vuoden luomuyrityksen palkitsemisperusteissa.
Lassilaa miellyttää kvinoassa ympäristöystävällisyyden lisäksi myös sen sosiaaliset hyödyt.
Samaa korostaa Sun Speltin toimitusjohtaja Kari Kaipainen.
”Kvinoa on erittäin eettinen kasvi, jonka käyttö lisääntyy jatkuvasti. Kun kotimaisella kvinoalla korvataan tuonti-kvinoaa, kansat kvinoan alkuperäisillä viljelyalueilla pystyvät käyttämään tuottamansa sadon itse.”
JUHANI REKU
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
