Kolme pakkausyritystä yhdisti voimansa: Tuloksena innovaatio, joka uudistaa pakasteleipien pakkaamisen
Perusteellisten testien jälkeen pakasteleipien pahvilaatikon sisäpinnaksi valikoitui elintarvikekäyttöön soveltuva uusi materiaali.Tuore innovaatio mahdollistaa pakasteleipien pakkaamisen ilman erillistä muovista sisäpussia.
Uusi kuitupohjainen ja kierrätettävä pakkausratkaisu pakasteleiville syntyi UPM Specialty Papersin, Lantmännen Unibaken ja Adaran yhteisenä kehitystyönä. Projektissa hyödynnettiin UPM:n erikoispaperien tuotepäällikön Kirsi Lahtelan mukaan asiantuntemusta kaikista osa-alueista pakkausarvoketjussa.
Lantmännen Unibake Suomen pakkauskehityspäällikkö Riikka Salokannel on erittäin tyytyväinen yritysten yhteistyön tulokseen.
”Tämä pakkausinnovaatio pakasteleiville ei olisi syntynyt ilman UPM Specialty Papersin ja Adaran kanssa tehtyä kehitystyötä. Kumppanuutemme on mainio esimerkki siitä, miten yhteistyöllä voidaan vähentää muovia ruokapakkauksissa.”
Perusteellisten testien jälkeen pahvilaatikon sisäpinnaksi valikoitui elintarvikekäyttöön soveltuva UPM Asendo barrier -paperi. Lantmännen Unibake testasi materiaalien vaikutuksia muun muassa pakasteleipien makuun sekä pakkauksen rasvan- ja kosteudenkestoon.
Kumppanuutemme on mainio esimerkki siitä, miten yhteistyöllä voidaan vähentää muovia ruokapakkauksissa. Riikka Salokannel
Adaran valmistus- ja kehityspäällikkö Mikko Järvinen kehuu projektin pitkän aikavälin hyötyjä ja tulosten sovellettavuutta.
"On ollut hienoa työskennellä projektissa, jossa on kehitetty entistä vastuullisempi ratkaisu leipomotuotteiden pakkaamiseen koko arvoketju huomioiden. Tässä projektissa saadusta opista on hyötyä myös muissa tuoteryhmissä."
Artikkelin aiheetMetsäpalvelu
Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.

- Osaston luetuimmat







