Miljoona virkaa: Muutama sananen ravintoloille
Ravintoloiden ei kannata aliarvioida lapsiruokailijoita tarjoamalla heille vain nakkeja ja ranskalaisia. Eveliina Kutila kaipaa kolumnissaan lasten annoksiin enemmän luovuutta ja mielikuvitusta.Tulevana viikonloppuna monessa perheessä juhlistetaan isänpäivää syömällä ravintolassa. Ja onhan se kiva silloin tällöin käydä muutenkin perheen kanssa ulkona syömässä, oli juhlittavaa tai ei.
Ravintoloissa syövät lapset ovat tyytyväisiä, kunhan saavat kupunsa täyteen mieluisaa ruokaa. Laskun maksavana vanhempana kaipaisin lasten annoksilta vähän enemmän luovuutta ja mielikuvitusta. Pasta, nakit ja ranskalaiset sekä lihapullat ovat varmasti lasten mieleen, mutta niillä ei erotuta naapuriravintolasta. Tai siitä, mitä kotona on tarjolla.
Lisäksi olisi kiva jos lisäkkeeksi olisi tarjolla muitakin vaihtoehtoja kuin ranskalaisia, koska kaikille muksuille ne eivät maistu. Osa lapsista on nirsoja sen suhteen mitä syövät, mutta joukkoon mahtuu myös sellaisia, jotka ovat valmiita kokeilemaan uusia makuja.
Hyvin tehdyssä pasta bolognesessa tai pizzassa ei sinänsä ole mitään vikaa. Usein vain ravintolaan mennään, koska halutaan juhlistaa merkkitapausta. Sen mukaisesti on myös pukeuduttu vähän paremmin. Olisi kiva, jos niin sanotut ykköset eivät olisi ruokailun jälkeen ihan tomaattikastikkeessa, joka on hankala haaste jopa kokeneelle pyykkääjälle.
Lopuksi toivoisin, että keittiössä ei missään vaiheessa aliarvioitaisi lapsiruokailijoita. Yksikään kokki ei itse söisi kengänpohjaksi paistettua lihaa, joten miksi se maistuisi lapselle. Ravintoloissa käyvistä lapsista kasvaa teidän ravintoloidenne tulevaisuuden maksavia asiakkaita, heidät kannattaa huomioida jo pienestä pitäen oikeina asiakkaina eikä ylimääräisenä riesana.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

