Ilouutisia ruokaviennistä
Suomalaisen broilerin vienti Japaniin alkaa kevään aikana.Suomessa tunnetaan hyvin kotimaisen ruuan korkea laatu. Muualla Suomi ei ole erityisen tunnettu ruuastaan, jos ei juuri muustakaan. Uskoa ja halua vientiin Suomen ruoka-alalla on riittämiin. Usko ei ole turhaa, sillä maailman kasvavat ruokamarkkinat avautuvat vähitellen.
Tuorein ilouutinen saatiin torstaina – suomalaisen broilerin vienti Japaniin alkaa kevään aikana. Ainakin HK Scan on jo asemissa. Atria puolestaan sai sianlihalle vientiluvan Kiinaan aiemmin talvella. Lupaprosessit ovat pitkiä ja vaativat yritysten ja hallinnon hyvää yhteistyötä. Japanin uutinen saatiin ruokaministeri Kimmo Tiilikaisen Kaukoidän vienninedistämismatkalta. Näitä ponnisteluja kannattaa jatkaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
