Lehtikaalipata
Lehtikaalipata
4 annosta
Ainekset
Pinnalle
- 200 g lehtikaalia
- 200 g kantarellia
- 2 porkkanaa
- 8 perunaa
- 1 tuore valkosipuli
- 2 rkl voita
- 2 dl kasvislientä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl siirappia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl mustapippuria
- ripaus suolaa
- persiljaa, timjamia, rosmariinia
Valmistusohje
Poista lehtikaalista paksut ruodit. Suikaloi lehdet. Puhdista ja hienonna sienet. Kuutioi kuoritut porkkanat ja perunat. Viipaloi tuore valkosipuli. Kuumenna sienet paksupohjaisessa kattilassa tai wokkipannussa. Lisää voi sekä pilkotut kasvikset. Sekoita hetki. Kaada joukkoon kasvisliemi ja lisää mausteet.
Hauduta kypsäksi. Lisää kypsän padan päälle tuoreita yrttejä oman maun mukaan.
Vinkki: Kantarellien tilalle voi laittaa myös viljeltyjä sieniä tai muita metsäsieniä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

