Kalapuikot luonnonkalasta
Kalapuikot ovat lasten suosikkiruokaa. Valmista ne suomalaisesta villikalasta. Leivitykseen mukavaa makua tuovat juustonaksut.Kalapuikot luonnonkalasta
Ainekset
- 800 g kalafileitä (haukea, härkäsimppua, särkikalaa, mustatäplätokkoa, nokkakalaa)
- merisuolaa
- valko- tai sitruunapippuria maun mukaan
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3 munaa
- 1 1/2 dl pankojauhoja
- 1 1/2 dl murskattuja juustonaksuja
Paistamiseen
- voita ja öljyä
Valmistusohje
Leikkaa kalafileet puoliksi. Isot fileet voit puolittaa vielä toiseen kertaan. Sekoita vehnäjauhoihin merisuolaa ja pippuria. Pyörittele kalafileet lautasella ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa, joihin on sekoitettu murskatut juustonaksut. Paista rapeiksi ja kullanruskeiksi pannulla voin ja öljyn seoksessa.
Tarjoa ranskanperunoiden ja remoulade-kastikkeen kera.
Resepti ja kuva Janne Raution kirjasta Suomalaista villikalaa - uusia herkkuja särkikaloista ja muista rantojemme saaliista. Nemo, 2018.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


