Suomalaisille ruoka-alan toimijoille kestävyyspalkinnot: Hävikkiä alas ja ravitsemus kunniaan
Viime vuoden vaikuttavimmat sitoumuspalkinnot annettiin Päijät-Hämeen Ateriapalveluille, Arlalle ja Yhteishyvälle.Kestävän kehityksen toimikunnan sihteeristö, ympäristöministeriö, maa- ja metsätalousministeriö sekä valtion ravitsemusneuvottelukunta palkitsivat vuoden 2022 parhaimmat kestävän kehityksen sitoumukset.
”Palkittavat toimijat edistävät toiminnallaan muutosta kohti sosiaalista, ekologista ja taloudellista kestävyyttä”, tiedotteessa kerrotaan.
Tunnustus annettiin Päijät-Hämeen Ateriapalveluille, Arlalle ja Yhteishyvälle. Tunnustuksen saivat myös Lounas-Hämeen koulutuskuntayhtymä, Montera Oy ja If Vakuutus.
Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden perusteluissa nostettiin esiin toimijan sitoutuminen vähentämään haitallisten kemikaalien käyttöä ja ruokahävikkiä.
Arla taas on materiaalitehokkuuden sitoumuksensa puitteissa edistänyt pitkäjänteisesti materiaalitehokkuutta ja sitoutunut tavoitteeseen puolittaa ruokahävikki vuoteen 2030 mennessä.
Yhteishyvä-aikakausmedia sai tunnustuksen vuosina 2021–2022 tekemistään seitsemästä ravitsemussitoumuksesta. Lehdessä ja sen verkkosivuilla on parannettu julkaistavien reseptien ravitsemuksellista laatua ja ympäristökestävyyttä. Yhteishyvä kertoo tavoitteekseen lisätä kasvisten määrää ja vähentää suolan käyttöä reseptiikan kautta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







