Vuoden lähiruokateko -palkinto ihastuttavalle taukopaikalle – nyt kannattaa pysähtyä
Vuoden lähiruokateko 2024 -palkinto on myönnetty Päijät-Hämeen maakunnassa toimivalle Heinolan Heilalle, joka sijaitsee E75-tien varrella.Heinolan Heila on ostos- ja taukopaikka, jonka toiminta koostuu lähiruokaan painottuvasta kahvila-ravintolasta, leipomosta sekä myymälästä, jossa on tarjolla sekä ruokatuotteita että lähialueen tilaviinejä ja pienpanimotuotteita.
Heilan lähiruokatorissa myydään ainoastaan Suomessa valmistettuja ja pääraaka-aineiltaan kotimaisia, lähituottajien valmistamia tuotteita. Heinolan Heila toimii merkittävänä myyntipaikkana yli 200:lle lähialueen pientuottajalle.
Palkinto luovutettiin Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingissä 21. maaliskuuta. Voittajan valitsi messujen kehitysryhmä, jonka puheenjohtajana toimi erityisasiantuntija Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä.
Raati kuvaili Heinolan Heilaa suomalaisten lähiruokamyymälöiden lippulaivaksi, jonka laajat valikoimat tarjoavat kävijöille herkullisia elämyksiä.
”Heinolan Heila tekee lähiruuan ostamisen helpoksi, sillä sen vahvuuksia ovat monipuolinen, kuluttajaa ymmärtävä valikoima ja hyvä sijainti. Heila mahdollistaa toimeentulon merkittävälle määrälle pientuottajia ja -yrityksiä sekä monipuolisilla tuotteillaan ja palveluillaan nostaa koko lähiruokasektorin tunnettuutta”, Vuoden lähiruokateko -raadin puheenjohtaja Kirsi Viljanen sanoo.
Heinolan Heilan yrittäjä Titta Matsar iloitsee palkinnosta.
”Lähiruoka-asiaa olemme edistäneet jo yli 15 vuoden ajan Heilassa. Vuoden lähiruokateon voittaminen antaa tähän lisävirtaa ja iloa yrittämiseen jatkoakin ajatellen. Toivottavasti voitto vie lähiruuan ilosanomaa reilusti eteenpäin ja tuo uusia ihmisiä hyvän ruuan pariin”, Matsar kommentoi voittoa.
”Olisi hienoa saada avatuksi uusia Heiloja, mutta myös nykyisen Heinolan Heilan jatkuva kehittäminen, uusien yhteistyökumppaneiden löytäminen ja haastavasta maailmantilanteesta selviäminen on tulevaisuuden tavoitteissamme. Yksittäisten kuluttajien arvovalinnat vaikuttavat lopulta siihen, mitä kaupasta ostetaan ja kuinka paljon lähi- ja luomuruokaa kulutetaan”, Matsar toteaa.
Vuoden lähiruokateko -palkinnon lisäksi messuilla jaettiin yleisöäänestyspalkinto samassa kategoriassa. Yleisöäänestyksen voitti Vemo’s lähituotepuoti, joka myy lähiruokaa ja käsintehtyjä tuotteita Varsinais-Suomen alueella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




