Suomalaiset kokkasivat kultaa Kreikassa
Eero Vottonen ja hänen assistenttinsa Miikka Manninen voittivat Maailman Keittiömestariliiton järjestämän Global Chef –kilpailun Kreikan Thessalonikissa.Global Chefs Challenge -kilpailussa 20 maailman parasta kokkia ottivat mittaa toisistaan. Kilpailuateria valmistettiin ennalta määrätyistä raaka-aineista: ankanmaksasta, ruijanpallaksesta, lohesta, kampasimpukasta, vasikasta, suklaasta ja teestä.
Vottosen voitokkaassa menussa pakollisia raaka-aineita höystivät suomalaiset raaka-aineet.
Suomen Keittiömestareiden puheenjohtaja Ulla Liukkonen iloitsi menestyksestä. ”Nyt näkyy, ettei työtä ole tehty turhaan."
Vottonen valmistautuu parhaillaan myös Bocuse d’Or -kilpailun finaaliin, jota pidetään kokkien maailmanmestaruuskilpailuna. Finaali järjestetään tammikuussa 2017.
Edellisessä Bocuse d’Or -kilpailussa Vottonen oli Suomea edustaneen Matti Jämsénin valmentaja. Parhaimmillaan Matti Jämsen sijoittui kilpailussa neljänneksi vuonna 2015. ”Nyt meillä on kandidaatti, jolla on kaikki mahdollisuudet voittoon”, sanoo Bocuse d’Or Finlandin presidentti Pekka Terävä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

