Kotimaista pihviä tarjolla jääkiekkokansalle
Jääkiekon MM-kisojen yleisölle tarjoillaan tuhansia kiloja kotimaista lihaa.”Pihvien lihat, poro ja karitsa ovat kotimaisia tuotteita”, Restelin Hartwall Areenan keittiöpäällikkö Marko Ulmanen kertoo.
Maailman suurin vuosittainen talviurheilutapahtuma järjestetään toukokuussa. Kilpailujen päävastuu on Suomella.
Ruoka ei heti pääse kisoissa loppumaan. Esimerkiksi poronkäristystä valmistetaan 2 000 kiloa, perunamuusia 3 000 kiloa, ylikypsää possunkylkeä 600 kiloa, prässättyä vasikan poskea 400 kiloa ja karitsan entrecotea 450 kiloa.
MM-kisojen yhteistyökumppanin ja Restelin tavarantoimittajan HK-Ruokatalon makkarabaarit ovat yksi näkyvimmistä pikaruokapisteistä. Nakkeja napostellaan jopa 40 000 kappaletta.
Ruokasuunnittelun lähtökohtina ovat olleet muun muassa kotimaisuus ja sesongin mukaiset raaka-aineet.
Kisat järjestetään Suomessa ja Ruotsissa 4.–20. toukokuuta. Tukholman pelipaikkana toimii Ericsson Globen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
